perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pitkää valotusaikaa

Aamupäivästä vietiin ensin pojan pyörä huoltoon. Sitten lähdin ajelemaan kohti Nukarinkoskea Nurmijärvelle. Siellä riitti käveltävää ja kuvattavaa siinä määrin, että päätin jättää matkasuunnitelmassani alunperin mukana olleen Myllykosken väliin. Myllykoski on kuitenkin ennestään tuttu ja kovin helpon poikkeamisen päässä työmatkalla, jos autolla vain on liikenteessä. Sinne ehtii siis moneen kertaan myöhemminkin. Toki takaisin aion mennä Nukarinkoskellekin. Nyt ei todellakaan ollut kaikkein paras hetki käydä siellä. Jo kuukauden, parin kuluttua tilanne on varmasti moninkertaisesti parempi.

Toiseksi koskikohteekseni jäi (niinikään Nurmijärvellä) Kuhakoski. Ihana koski, kerta kaikkiaan. Ainakin kuvaamisen kannalta. Kompakti paketti, jossa oli kaikki. Sinne menen myös ihan varmasti uudestaan :-) Ennen kaikkea menin koskille harjoittelemaan lisää pitkän valotusajan kuvaamista. Kuvien läpikäymiseen menee varmasti ikuisuus, mutta onhan tässä aikaa. Yli kuuden tunnin reissu matkoineen, ulkoilemisineen ja kiipeilemisineen tuntui oikealta urheilulta. Ainakaan en tänään jaksa ryhtyä mihinkään valokuvamaratonin katselemiseen. Sen verran tarkistin, että katsomiskelpoisia kuviakin tuli. Hyvä niin :-)


6 kommenttia:

 1. Todella kaunis kuva! Miten olet saanut vedestä noin ihanan pastellin ja rauhallisen? Olisi kiva tietää kuvan tekniset tiedot =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaasuodin, f 32, valotusaika 10 s - väittää kamera :-)

   Poista
 2. vesi näyttää niin pumpulimaisen pehmeältä

  VastaaPoista
 3. Mukavia kuvausmatkoja! Tässä vesi valuu kuin maito alas kallioita. Tarkoituksellako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan tarkoituksella. Harjoittelin pitkän valotusajan kuvaamista. Tässä valotusaika on tuon 10 sekuntia ja se näkyy juuri tuollaisena maitomaisuutena.

   Poista