sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Pitkospuita

Rakastan paikkoja, joissa hyvät retkeilypolut on yhdistetty kauniisiin maisemiin. Jos esimerkiksi järvi on vieressä, on upeaa, jos pääsee mahdollisimman usein ja läheltä kulkemaan rantaa pitkin. Nurmijärvellä Myllykoskelta lähtee luontopolku, jossa ei tarvitse samoilla pelkästään metsän uumenissa. Polku myötäilee joen rantaa, vaikka käy välillä metsässä syvemmälläkin. Aina palataan joen rannan läheisyyteen.

Kauniilla kelillä liikkeellä oli muitakin, mutta porukkaa oli huomattavasti vähemmän kuin toisessa vaihtoehdossani olisi todennäköisesti ollut. Toinen vaihtoehtoinen retkikohteeni oli Helsingin vanhankaupungin lahti, mutta epäilen sen olleen kauniina lauantaipäivänä kovasti, kovasti kansoitettu.

Liikkeellä olevat ihmiset olivat oikein ystävällisiä, eikä mukaan mahtunut yhtäkään äänekästä porukkaa. Edes lapsiperheet eivät käyneet kovaäänistä keskustelua, kuten joskus tuppaa käymään. Minusta on niin upeaa, että lapsiakin kannustetaan ja opetetaan kunnioittamaan luonnon rauhaa. Silloinhan kuulee ja näkee paljon enemmän.

Luontopolusta suurin osa on pitkospuita...
14 kommenttia:

 1. Voi että onkin hienot pitkospuut. Kaunis luontopolku, tuolla minäkin tykkäisin lenkkeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ensimmäisen kerran tallustanut reitin melkein läpi erittäin korkeilla koroilla (Hetken mielijohde, joka paisui paisumistaan matkalla töistä kotiin...). Täytyy myöntää, että vaelluskengillä polusta saa paljon enemmän irti ;-)

   Poista
 2. Kyllä tuolla mielellään taivaltaisi. Minun tämän päivän metsäretki oli paljon lumisempi.Olin aika yllättynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmijärvi on sen verran etelämpänä, että luntakin on vähemmän.

   Poista
 3. Olen ihan samaa mieltä näistä ajatuksistasi. Tännekkin on tekeillä rantapolku. Ollut tekeillä jo useamman vuoden, valmiina siinä tulee olemaan myös pyöräilymahdollisuus.
  Tykkään kovasti näistä pitkospuista ja maisemista.

  VastaaPoista
 4. Hienoa että näitä pitkospuita tehdään! Komeaa metsäluontoa, komeat kuvat!

  VastaaPoista
 5. Näyttää niin keväisen kutsuvalta:)

  VastaaPoista
 6. Todellakin oivalliset pitkospuut, tukevat ja turvalliset kävellä kenen hyvänsä. Monesti saa pelätä pettääkö "tie" jalkojen alla, varsinkin ojien ylitysten kohdalla. Hienot kuvat matkan varrelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään siitä, että pitkospuissa on kehnommissa paikoissa myös kaiteet. Nämä pitkospuut olivat tosin hieman kärsineet talven jäljiltä ja muutamin kohdin hieman kallellaan. Enimmäkseen kuitenkin priimakunnossa.

   Poista
 7. Kuulosti kivalta paikalta kävellä ja kuvat sen todisti, oli kivan oloista. Pitkospuut tekee jotenkin mukavan tuntuman luontopolkuun. Ilman niitä kulku olisi usein pelkkää rähveltämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, orvokki! Pitkospuiden kanssa voi enemmän katsella ympärilleen ja nauttia maisemista eikä kaiken huomion tarvitse kohdistua maahan ja seuraavaan askeleeseen ;-)

   Poista