torstai 13. maaliskuuta 2014

Lomapäivää odottelen

Huomenna olen lomapäivällä ja tarkoituksena on lähteä valokuvausreissulle. Pitkä viikonloppu ja rauhallinen valokuvausretki syyhytyttävät jo nyt :-)

Aamuheräämiset ovat hyväntuulisempia, kun valo kajastaa pian jo taivaalla. Illalla löydän itsestäni ylimääräistä virtaa lisääntyneen valon myötä. Ja huomiseksi säätiedotus lupasi vielä kelpoiosta keliä. Mikäs sen parempaa :-)


Viime sunnuntain kävelylenkillä näin yhden kunnon ukkofasaanin. Se ei ollut kuvaustuulella, vaan piilotteli varpujen ja pensaiden suojassa. Se oli kuitenkin iso verrattuna niihin edellisen kevään poikasiin, jotka vieläkin kulkevat kimpassa täällä meillä päin. Isompi joukko on jo tosin niilläkin hajonnut. Viimeksi näin kolmen nuoren uroon porukan hiippailemassa pellon laidassa. Ne olivat todella solakoita ja nuoren oloisia.


Tämä pikkuvarpunen huusi pihassamme urku auki. Nyt ei enää ääntä säästellä eikä lennetä joka häiriöstä piiloon. Nyt on tosi paikat. Hieman syvemmälle oksistoon se lopulta siirtyi, mutta mitään hoppua sillä ei kuitenkaan ollut.


Pihan perällä kasvit elävät puolivillinä. Siellä viihtyvät kesällä niin siilit, linnut kuin oravatkin. Tämä pioni on kohottelemassa varsiaan, vaikkei sitä olekaan syksyllä huollettu. Ja siihenhän se on jo tottunut. Se on sitkeän sissin perua. Alkuperäinen on selvinnyt monesta ruohonleikkurilla jyräämisestä (vahingossa) ja monesta siirtoyrityksestä. Lopputulemana on ollut poikaspioneja eri puolille pihaa. Vanha kasvaa vieläkin uutta versoa :-)

Saapas sitten nähdä, mitä huominen päivä tuo tullessaan. Vapaapäivän ainakin ;-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti