lauantai 22. maaliskuuta 2014

Neljäs kerta - ja nyt kuulin laulun (luulen...)

Jo neljäs koskikarabongaukseni! Olin ainakin ihan aluksi varma siitä, että kuulin sen laulavan. Näin niitä mielestäni kaksi. Ja se, jonka sain kuvaan, istui tämän puun oksalla :-)


Puu oli kaatunut Vantaanjoen toiselta puolelta veteen ja oli ärsyttävän kaukana. Voi olla jopa, ettei koskikarakaan ihan heti osu silmään ;-) Se on lisäksi melkein selin, joten sen hahmottaminen kuvasta on vieläkin vaikeampaa.

Kuulin siis kauniin, kauniin laulun. Yhdessäkään kuvassa koskikaran nokka ei kuitenkaan ole auki. Lisäksi pian oli äänessä kokonainen orkesteri. Se ei helpottanut äänten erottamista. Puun ykäosasta (tästä suunnasta katsottuna alkoi pompiskella vartta alas toinenkin lintu - mustarastas. Se yhtyi lauluun. Lisäksi paikalle saapui kaksi innokasta sinitinttiä, jotka jodlasivat mukana nekin. Kokonaisuus oli kerrassaan ihana.


Linnut ovat näissä kuvissa ärsyttävän pieniä, mutta putkellani on rajoitteensa... Lupaan kuitenkin, että jokaisesta kuvasta löytyy vähintään yksi lintu. Viimeisestä jopa kaksi - ei kun etsimään siitä :-) Kuvaa klikkaamalla saat vähän enemmän etsintäpinta-alaa.  Kun olet paikantanut karan, voit etsiä sitä uudelleen tuosta ihan ensimmäisestä kuvasta. Siellä se on :-)

10 kommenttia:

 1. Luontoportin lintuosiossa on laulutkin http://www.luontoportti.com/suomi/fi/linnut/koskikara
  josko siitä tunnistat laulajan. Olisipa hienoa tunnistaa lintujen laulut, minulta vaan puuttuu jotain kuulosta kun en opi, vaikka kuinka opettelen. Kuvittelin rantareitillä, että varikset nahistee oikein joukolla ja ajattelin, metsässä olevan jo jonku "raadon", vaan ne olivatkin närhiä, 10-12 kpl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Täytyypä käydä kuuntelemassa ja opettelemassa. Jossain minulla on tuollainen linnunlaulu-cd:kin, mutta olen arkistoinut sen selvästikin johonkin takuuvarmaan paikkaan ;-) Ei huku siis...

   Poista
 2. Kevätkonsertti parhaiden taitajien esittämänä.

  VastaaPoista
 3. Koskikaran laulu on hyvin kaunista, hienoa että kuulit sen....=) On muutenkin hyvä havainto sulla, en ole koskaan nähnyt koskikaraa puussa, aina koskessa tai kivellä tai lumella veden partaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuitenkin lähellä vettä, hyvissä tarkkailuasemissa.

   Poista