lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kuhakoski

Kuhakoskesta laitoin eilen pitkän valotusajan kuvan. Aukko oli f32 ja valotusaika 10 sekuntia. Tässä muutama lisäkuva Kuhakoskesta eri kuvakulmista ja eri valotusajoilla.


Eilisen kuvan painopiste oli tuolla ylhäällä, hieman oikealla. Siellä on kosken terävin putous. Kosken alajuoksulla on miellyttävästi käveltävää kiveä ja kalliota. Kuvauskulmaa sai etsiskellä ja kokeilla ihan rauhassa. Tässä kuvassa aukko on sama f32, mutta valotusaika 1/10 sekuntia. Vesi näyttääkin tässä ihan erilaiselta.


Tässä näkyy tuo putousosa paremmin. Eilisen postauksen kivimöhkäle vesimaidon keskellä näkyy nyt paremmassa mittakaavassa putouksen yläosassa. Alajuoksu jatkuu oikealle,  ylemmässä kuvassa enemmän alajuoksua. Aukko vieläkin tuo f32 ja tässä kuvassa valotusaika 5 sekuntia.

Alajuoksusta sitten vielä oma kuvansa:


Voin vain mielessäni kuvitella, miltä paikka näyttää kesän vihreän keskellä. Tänne pitää ehdottomasti tulla uudestaan.

11 kommenttia:

 1. Onpa ihanan jylhä paikka! Hienoja kevättalvisia kuvia :) t. Häivähdys

  VastaaPoista
 2. Komea paikka, olen joskus käynytkin, mutta voisipa mennä uudestaan. Kiitos vinkistä...=)

  VastaaPoista
 3. Hieno paikka. Oliko sinulla suotimia objektiivin nokalla kun noinkin pitkiä valotusaikoja olet voinut käyttää ilman puhkipalamista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaasuotimellahan nuo valotusajat on saatu. Valitsen Av-asetuksilla ensin aukon mahdollisimman pieneksi, tässä f32, sitten säätelen harmaasuotimella valon määrää pienemmäksi ja isommaksi. Valotusaika tulee sitten sen mukaan kameran tarjoilemana.

   Poista
 4. Ihana paikka ja hienoja kuvia. Ja kiitos "teknisistä" tiedoista. On mukava nähdä millaisilla asetuksilla saa näin hienoa jälkeä aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka!

   Harmaasuodin, pieni ISO-arvo ja kameran jalusta ovat tässä ne avaintekijät ;-)

   Poista
  2. Tuota harmaasuodinta en vielä omista, pitää perehtyä sellaiseen seuraavaksi. Kameran jalustan sain juuri hankittua =).

   Poista