maanantai 17. maaliskuuta 2014

Jääpeitettä

Nukarinkoski ei ollut valmis reunojensa tallaamiseen. Joki (Vantaanjoki) oli jäätynyt veden pinnan ollessa korkealla ja jääkerros kattoi laajan alueen. Pitkospuiden päällä oli kupera jääkerros ja pian huomasin, että siinä oli halkeama keskellä kulkureittiä. Jäälauttoja irtoili tämän tästä halkeamien kohdalla ja niiden lähellä käveleminen ei tuntunut houkuttavalta.Joen rannalla kulki muuten oikein kiitettävästi kävelyreittejä. Ne vain eivät olleet nyt parhaimmassa edustuskunnossa. Kuukauden, kahden kuluttua tilanne on jo aivan toinen. Silloin pitää palata tuonne.


Koskaan ei voinut olla varma, oliko jään alla maata vai vettä. Jäälautat lohkesivat irti hetkessä eikä sellaisen päällä oleminen siinä vaiheessa kutsunut yhtään. Ajelehtivia jäälauttoja näkyi pitkin virtaa. Välillä lautat jäivät kiinni kiviin ja niiden matka hidastui.

8 kommenttia:

 1. Hienoja jääkuvia. Olen kaks kertaa käynyt Nukarinkoskella, ihana paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti!

   Luulen että se on erityisen upea paikka jäiden lähdön jälkeen :-)

   Poista
 2. Talven taittumisen löytää joen varsilta ja meren rannoilta (vai onkohan se kevättä). Upeat jäälohkareet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä meillä sataa ennätyssakeasti lunta. Toivon todella talven taittuvan...

   Poista
 3. Hei! Luin tuolta omalta blogilta että olet yrittänyt liittyä lukijoideni joukkoon, mutta ei onnista. Olisi kiva jos onnistaa... jotain häikkää on varmaan omissa asetuksissani. Täytyy kysyä viisaammilta tilaisuuden tullen jos edelleenkin on samoja ongelmia:)

  Kiva kun löysin tänne! Hienoja kuvia jäästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa tänne :-)

   Olen yrittänyt liittymistä kahdella eri koneella, kahdella eri selaimella ainakin kymmenen kertaa. Toistaiseksi ei ole ollut yhtään onnea. Toivottavasti ilmiö on väliaikainen. Uteliaita lukijoita voi jonottaa muitakin.

   Poista
 4. kevät tekee tuloaan kylmästä huolimatta. Hieno kuvasarja!

  VastaaPoista