lauantai 8. maaliskuuta 2014

Hassu pari - kevään ensimmäiset kumpikin :-)

Ihanan ilman kunniaksi istuin autoon ja lähdin ajamaan hieman kauemmaksi kuvaamaan. Noudatin auton navigaattorin jakamia ohjeita, kunnes jouduin pysähtymispaikan puutteessa tekemään u-käännöksen. Kuvattavaa löytyikin jo matkalta.

Joutsenen hoksasin jo autoon asti. Sillalle kävellessäni huomasin, että se oli laulujoutsen ja että sen kaverina oli kanadanhanhi. Hassun oloinen pari. Laulujoutsen huuteli kavereita tämän tästä, mutta hanhea lukuunottamatta ketään ei näkynyt. Siinä vierekkäin uivat ihan pitkän tovin. (Kuvan saa hieman isommaksi klikkaamalla sitä.)


Lopulta laulujoutsen lähti lentoon ja lensi huudellen pois. Hanhi jäi aivan yksin ja alkoi puolestaan huudella kavereita sekin. Tämän kevään ensimmäinen laulujoutseneni samoin kuin ensimmäinen kanadanhanhenikin. Takaisin ajellessani saman paikan ohi kumpaakaan lintua ei näkynyt paikalla. Vaikka joutsenesta ei saa parhaita kuvia aurinkoisella kelillä, nyt ei ollut paljon valinnan varaa. Kuvat oli otettava juuri silloin, jos ne halusi ottaa.

Paikka on Hauholla (Hämeenlinnassa) Iso-Roineen ja Pyhäjärven taitteessa - Iso-Roineen puolella. Ihan etelän rannikoista ei siis ollut kysymys.

4 kommenttia:

 1. Ymmärtääköhän linnut, että ollaan aika paljon kevättä edellä?! Kyllä ne kamutkin varmasti perässä tulevat, ei tarvitse yksin huudella!

  Hyvää Naistenpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tillariina!

   Muiden postauksista päätellen lintuja on saapunut paljon muuallekin. Mietin vain, osasiko hanhi puhua joutsenta, vai mistä oli ollut kyse ;-)

   Poista
 2. Kevät on niin parasta aikaa! Luonto herää talviunilta ja saamme rakkaat muuttajat takaisin. Minusta on ihan superia seurata kevään edistymistä ja mukavaa lukea siitä myös täältä sinun blogistasi. Leppoisaa sunnuntaita <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka!

   Nyt alkaa vihdoin tuntua, että melkein joka päivä jotain liikahtaa eteenpäin. Se tuntuu hyvältä :-)

   Poista