sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Osaisitko sinä kuvitella...?

Olen saanut päähäni, että paikallinen moottorirata sopisi paljon paremmin puistoksi ja ulkoilualueeksi (talvellahan siellä hiihdetäänkin) kuin meluisaan moottoriurheiluun. Paikka on vihreä ja aivan luonnonsuojelualueen kupeessa.  Kun kukaan muu ei näe muuten sitä minun silmilläni, kävin napsaamassa kuvia, joiden avulla asiaa on hieman helpompi kuvitella. Mielikuvitusta tarvitsee silti olla ihan hippunen :-)

Minä näen radalla kävellessäni joka puolella piknik-paikkoja. Pienellä siistimisellä ja sinivalkoisten aitojen ja pömpelien poistamisella saataisiin ihmeitä aikaiseksi. Kauhtuneen heinän sijalle tarvitsee kuvitella vain kesäistä vihreää...

Tämän suolammen luota kuulin sammakkojen huutavan, vaikken niitä nähnytkään. Pysyvät fiksusti suotuppojen seassa. Lammessa asusti myös telkkäpari. Urossorsia ja lokkeja kävi myös vierailulla. Lammen ympärillä on runsaasti tasaista vihertilaa ja ympärillä metsää. Sitruunaperhoset ja neitoperhoset lentelevät, samoin kuin herukka ja kangasperhosetkin. Minä voisin kyllä tulla piknikille tähän lammen rannalle, etenkin sitten, kun paikat ovat jo vihreänä...Asvaltoitujen reittien lisäksi alueella risteilee ihan kävelyreittejäkin. Metsäsaarekkeissa huutelevat fasaanit ja käpytikat koputtelevat. Peippoja näkyy ja kuuluu kaikkialla, samoin tiaisia ja punarintoja.Alakuvassa vasemmalla on jonkinlainen huoltorakennus. Sen tilalla voisi olla vaikkapa puistokahvila ison terassin kera. Tilaa löytyisi myös vakkapa minigolfille? Ahveniston järvelle on lyhyt, vaikkakin maastoinen matka. Kävelyreitit ovat kuitenkin hyvin kunnossapidettyjä, joten matka ei ole terveillä jaloilla mitään... :-)

Tänne mahtuisi myös kota tai muu nuotiopaikka, puuvessat ulkoilijoille...


Sinivalkoinen kaiteisto pömpeleineen häiritsee, mutta moottoriurheilun puuttuessa niitä ei enää tarvittaisi. Muista kuvitella kuivunut heinä vihreäksi :-)


Ollaan korkealla harjun päällä. Ja ihan keskustan vieressä.


Käveltäviä reittejä riittää...


Kuvittele vähän lisää vihreää ja ehkäpä muutamia pensaita... Retkipöytiä jne...


12 kommenttia:

 1. Voi kun laittaisivat noin kuin haaveilet, viihtyvyys lisääntyisi kummasti.
  Kivasti on kuitenkin vielä luontoa tallella.
  Tuo lampi kerää varmaan monenmoisia pörriäisiä, lintuja ym. eläimiä.

  Tuossa lammessa ei sammakonkutukaan kuivu.
  Kävin tänää katsomassa pöheikössä kosteikkoa jossa oli kutua, kuivunut oli, niin vähän oli vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammella on ollut myös laulujoutsenia - keskellä moottoriradan ydintä.

   Poista
 2. Näin joskus luontodokumentin joka oli kuvattu Venäjällä. Keskellä sotilasaluetta viihtyivät kasvi- ja eläinharvinaisuudet. Jospa Ahvenistollakin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus nykyinen toiminta lakkaa, toivon, ettei paikkaa jätetä vain rapistumaan tai valjasteta kaupungin bisneshaaveiden veturiksi. Jospa sitä käytettäsiin siihen, mitä kaunis harju keskellä kaupunkia on: ylelliseen luonnosta nauttimiseen :-)

   Poista
 3. Voin kuvitella. Mutta paha vaan että kuvitteluksi se taitaa jäädäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tässä luonnostelen vaihtoehtosuunnitelmaa sille varalle, ettei radalle jossain vaiheessa enää myönnetäkään lupia. Toivossa on hyvä elää, kuten muinainen lapamatokin totesi ;-)

   Poista
 4. Kävin samalla paikalla tänään. Moottoriradan vierestä löysin likaisen lutakon, jonne heitetty kaikenlaista roskaa mm. autonrengas. Siellä oli pari vesimyyrää, joista toisesta sain huonon kuvan. Ahvenisto aiheuttaa minussa ahdistusta ja masennusta. Luulin, että kolmannella vierailulla löytäisin jotain sieltä. Minun on parempi pysyä sieltä pois. Meni koko päivän fiilikset. Se on minusta jotenkin synkkä ja tylsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varmaan pysyä poissa sellaisista paikoista, joista tulee ikävä olo. Mukaviakin paikkoja löytyy riittämiin ihan joka makuun :-)

   Poista
 5. En ole koskaan kaynyt Ahvenistolla. En tiennyt, että se on noin keskellä luontoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on keskellä luontoa ja melkein keskellä kaupunkia. Luonnonsuojelualue on ihan vieressä. Kummallinen yhdistelmä...

   Poista
 6. Åpparan harjulla kasvaa Hämeen kylmänkukkaa, oletko nähnyt tänä keväänä? Etsin toisesta paikasta eikä siellä ollut, lieneekö kuivuus vaikuttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole nähnyt tänä vuonna - tosin aikaisemminkin olen nähnyt sitä Apparalla vain kerran. Yksi mahdollinen paikka on vielä katsastamatta. Täytyypä käydä vielä tutkimassa sekin :-)

   Poista