keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Jäätä ja poika

Pitkälänkosken yläpäästä löytyy voimalaitos. Jos oikein olen tulkinnut, siellä on Massakoski ja kuvia ja tekstiä löytyy esimerkiksi täältä. Tuon puisen ison rakkennelman läpi kulkee vettä ja osa siitä vedestä vuotaa läpi. Niin kävi nytkin. Kovat pakkaset olivat jäädyttäneet vuotavaa vettä jääpatsaiksi. Ne innostivat kuvaamaan.
Kun lopetin jäämöhkäleiden kuvaamisen, kohdalle tuli ryhmä, joka näytti lähinnä ryhmäpäivähoitoryhmältä.. Kaksi naista ja liuta alle kouluikäisiä lapsia. Arviolta ehkä 5-vuotias poika puhutteli minua jo matkan päästä:
- Nainen!
- No mitä?, minä vastasin.
- Mitä sä siellä katselit?
- Katselin noita todella isoja jääpuikkoja.
- Miksi?
- Ne ovat niin isoja, ettei tuollaisia kovin usein näe. Otin niistä valokuviakin.
Poika oli tyytyväinen vastaukseen ja ryhmä jatkoi eteenpäin.

Voimalaitoksen yläpuolella oli joutsenpari, jota sitten kuvailin mieli iloisena.


Kännyin kulkemaan samaa reittiä takaisin. Melko pian minua vastaan tuli tuo samainen ryhmä, jonka pojan kanssa juttelin jääkuvausten jälkeen. Poika tunnisti minut jo kaukaa, osoitti minua ja kajautti kaikille:
- Tuolla on se sama täti, joka nähtiin!
Minä tervehdin kaikkia, erityisesti poikaa. Poika kysyi:
- Mitä sä sitten teit, kun me lähdettiin?
Kerroin kuvanneeni joutsenia, jotka näin siinä lähellä. Toinen naisista kertoi hymynkare suupielessä, että hekin olivat nähneet joutsenet aiemmin. Moikkailtiin ja minä jatkoin matkaa - hymy minullakin suupielessä, jollei koko naamassa :-)

8 kommenttia:

 1. Komeat jääpuikot! Monet kerrat saa vastailla kysymyksiin, että mitäs kuvailet ja kuvaatko itselle vai tuleeko kuvat johonkin lehteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa ei kukaan kysele koskaan mistään lehtijutuista... Näytän kai niin perusmaatiaiselta, ettei kukaan kuvittele liikoja ;-)

   Poista
 2. Näyttävät jäämuodostelmat tosiaan. Kerran luonnossa kuvatessani ohikulkeva, vanhempi herrasmies kysyi, laitanko kuvat nettiin. Vastasin, että "hmm, en tiedä, kuinka niin?" Johon mies vastasi painavasti "No kaikkihan niin tekevät!"

  =))


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinänsä mielenkiintoista, mite kamera herättelee keskustelua :-)

   Poista
 3. Upeita jäämuodostelmia. Mainioita tuollaiset välittömät lapsukaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkkoinkeri!

   Mainioita totta vieköön! Eipä kukaan ole minua tuolla tavalla naiseksi puhutellutkaan ;-)

   Poista
 4. on hyväääää kuva

  VastaaPoista