maanantai 7. huhtikuuta 2014

Jäästä vedeksi - kevät tulee

Iso jäälautta on kauniimpi kuin umpijäinen kevätjärvi (olen järvi-ihminen, aina asunut järvien lähellä). Pieni jääpalanen voittaa puolestaan ison kimpaleen. Niin se menee minun päässäni näin keväällä...


Paatuneimman ja paksuimmankin jääkönsikkään reunalta löytyy herkkä sielu, jos sillä nyt sielua voi olla ;-) Jään reuna puhuttelee.Ja sitten ovat ne pienemmät lohkareet. Pallo on läpimitaltaan reilut 10 senttiä ja muotoiltu paljon komeammin kuin mihin minä ikinä pystyisin... Kyseessä siis sama pallo, joka esiintyi täällä jo aikaisemmin lohkarekaverinsa kanssa :-)


Ja jossain vaiheessa veden ja jään välille on vaikea vetää enää rajaa, sillä jää sulaa vedeksi ja vesi liikkuu. Mitä pienemmät jääpalat, sitä pienempi ja korkeampi kilinä. Nämä kilkattavat ihan hiljaa...


Klikkaamalla kuvia saat ne hieman suuremmiksi ja näet enemmän :-) Iloista kevään jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita kuvai jäistä! Myös blogisi oli kokenut uudistuksen, hieno! Kyllä kevät on ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka :-)

   Täytyihän blogin värit siirtää valoisaan vuodenaikaan :-)

   Poista
 2. Huomaa että pidät jäästä ja vedestä, sillä kuvaat jäätä aivan erikoisen kauniisti. Itsekkin rannalla kasvaneena vesi ja jää ovat tärkeitä, mutta tuollaista tulosta en kamerallani osaa tuottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula :-)

   Kun aurinko paistaa oikeasta suunnasta ja mieli hyrisee kevättä, on helppo innostua ja silloin löytää ympäriltään tarun hohdetta, Siinä se. Minulla oli paljon aurinkoa :-)

   Mutta olet oikeassa: olen aivan vesihullu ;-)

   Poista