lauantai 26. huhtikuuta 2014

Liesjärven salakat

Tänään yritin olla juoksematta. Päivä sujui rauhallisesti kävellen Liesjärven kansallispuistossa Tammelassa. Tammelassa tuntuu riittävän luontoa aivan pohjattoman paljon. Pintaraapaisun vain pääsin tänään tekemään, joten takaisin on vielä mentävä :-)

Jospa huomiseksi saisin kuvia käytyä läpi. Tähän hetkeen yksi kuva salakanpoikasista. Salakka on ainoa suomalainen (pieni) kala, jonka olen nähnyt hyppäävän. Ja nehän hyppäävät sitten oikein ryhmässä. Taustalla hyppäsi itse asiassa muutaman kerran oikein KUNNON iso kala. Hauki, niin luulisin. Se oli tarmokkaalla päällä ja kamerani sojotti aivan väärään suuntaan.

Kuva salakanpoikasista ei ole paras mahdollinen. Oli vaikea aavistaa, missä ja milloin ne hyppäävät pintaan seuraavan kerran. Tästä kuitenkin pääsee tunnelmaan - aivan kuten se haukikin ;-) Kannattaa klikata kuva aavistuksen isommaksi.


10 kommenttia:

 1. Siellähän niitä hyppelee...!

  VastaaPoista
 2. Hyvin näkyvät pikkukalojen hopeakyljet. Hauen molskahduksia on nyt, kutuaika parhaimillaan. Saas nähdä millaisen saaliin mies huomenna niitä tuokaan.. (ei tarvitsisi kovin paljoa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oli kalastajia tuollakin liikkeellä, ihan koko perheen voimin :-)

   Poista
 3. Hyppäävä salakka, no enpä ole sitä nähnyt! Hieno tunnelmakuva. Liesjärvi on mukava retkikohde, siellä riittää tutkittavaa moneksi päiväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen irroitellut niin monta salakkaa lasten mato-ongista silloin aikanaan, että opin pinnan kuhinasta, milloin oli käytännössä turha ryhtyä kalastamaan ollenkaan :-)

   Poista
 4. Aivan kuin veden pinta kiehuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen lisäksi, että ne hyppelevät, ne käyvät syömässä jotain järven pinnasta...

   Poista