lauantai 25. tammikuuta 2014

Ei aurinkoa, mutta silti pihabongausta

Nähtävästi olen joskus kuitenkin optimisti. Tulkitsen puolipilvisyyden säämerkit aina aurinkoiseksi. Mitä siitä, jos osa taivaasta onkin pilvessä. Eilen illalla tarkistin vielä sääennusteet uudelleen: ilmatieteen laitos lupasi pilvistä, iltalehden säätiedote lupasi sitä puolipilvistä vieläkin. Kun maltoin hieman tarkemmin katsoa ennustetta, niin pilvisyysprosentiksi ilmoitettiin 91%. Mitä ihmeen puolipilvistä se muka on?

No, taivas oli sitten ihan pilvessä, 100-prosenttisesti. Ei pilkahduksen pilkahdusta missään. Tyydyin tarkkailemaan lintuja BirdLife:n pihabongausteeman mukaisesti. Tunnin tarkkailun jälkeen nostin sälekaihtimen ylös ja suurin osa linnuista lähti livohkaan. Kuvailin ikkunan läpi hieman ja melkein siihen ne päivän kuvailut jäivätkin. Sen sijaan olen ottanut varmuuskopioita ja siivonnut vanhoja kuvakansioita. Sitäkin täytyy välillä tehdä.

Huomiseksi täytyy punoa uudet suunnitelmat. Jospa huomenna onnistaisi paremmin :-)


6 kommenttia:

 1. Huomiseen jätin minäkin varsinaisen bongaamisen, toivottavasti sää ei ole huomompi. Lintuja näin tänään runsaasti, mutta ei ne bongaukseen mene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan näin aamusta sää ei täällä näytä yhtään eilistä huonommalta. Hyvää bongaustuuria :-)

   Poista
 2. Harmitti kun aamulla kaihtimia aukaistessa piti todeta että pilviseltä näyttää!
  Huomenna taidan bongata minäkin!
  Kaunis kuva talitintistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vikki :-)

   Ikkunan läpi tulee harvoin hyviä kuvia. Tuo otos oli paras. Niitä muita haileita versioita tulee kohta seuraavaan postaukseen.

   Poista
 3. Samoin tunnelmin täälläkin. Harmikseni joudun viettämään tämän päivän sisätiloissa, mutta oikein mukavia kuvausilmoja ja kivoja bongauksia sinulle täksi päiväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Häivähdys!

   Eipä tuo sää mikään valokuvaajan unelma ole, joten et varmasti menetä mitään suurta.

   Poista