keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Avannon pauloissa...

Siis ei - en ui, en missään nimessä. Avannossa siis. Mutta avantojen katsominen on alkanut viehättää. Tällä kertaa vuorossa on Aulangon ulkoilumajan avanto. Sauna on ruma kuin ***, mutta ajanee teknisesti asiansa. En ole käynyt kokeilemassa, mutta kukaan ei ole saunaa haukkunutkaan.

Nyt, kun oli kantavaa jäätä, kävin kuvaamassa järveltäkin. Avannon vierestä jäällä kulkee ainakin tällä hetkellä hiihtolatu. Jäljistä päätellen osa luisteluhiihtäjistä ohittaa avannon kovin lähituntumalta. Hirvitti katsoa niitä jälkiä, mutta toivottavasti aikuiset ihmiset tietävät, mitä tekevät. Avantoiuinti uimapuvussa on kuitenkin varmasti oikein miellyttävää verrattuna avantouintiin hiihtoasussa ja sukset jalassa.

Eksoottista, mutta näitä kuvia lähemmäs avantoa en suostu menemään. Johan siinä kamerakin kastuisi ;-)
13 kommenttia:

 1. En menisi minäkään avantoon, toisaalta olisi se kai mieleenjäävä kokemus. Ja hyväähän se kylmä vesi tekee.. :)
  "Mun" rannassa on myös avanto ja usein kävelen sen sivu, tosin rannalta käsin tai laiturin nokasta katselen sitä sulaa vettä.
  Hyytävän tuntuinen ilma kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä viima oli tätä kuvatessa. Erityisesti järvellä tuuli vapaasti ja reippaasti...

   Poista
 2. Ei todellakaan tulis mieleen mennä avantoon. Mun kestää kesälläkin mennä veteen semmonen 20 min ja silloinkin meinaa tulla sydärit. Usein avantouimarit ovat reippaasti yli 40-vuotiaita tai minä en ainakaan tiedä ketään nuorta. :) Kävin tänään myös katsomassa yhtä virtaavaa vettä. Tuo sauna ei oo todellakaan mikään kaunistus, mutta kaipa se tosiaan asiansa ajaa. Ei oo tuo saunominenkaan ihan mun intressejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi on minunkin mielestäni liian kylmää kesälläkin. Henki salpaantuu, kun itseään kastaa ;-)

   Poista
 3. hrrr... Avontouimarit kehuvat tunnetta, mutta itse en pystyisi.

  VastaaPoista
 4. Voi, ihanat kuvat. En ole koko talvena päässyt avantoon uimaan silmäleikkausten takia. Ehkä vielä ehdin ennen kesän tuloa.

  VastaaPoista
 5. Hrrr, kylmät kuvat. Lasken olleeni kerran melkein avannossa, kun suostuin uimareissulle lokakuun lopussa (vaikkei silloin pakkasta ollutkaan). Vesi oli jo silloinkin sietämättömän kylmää, avantoon minusta ei olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minustakaa avantoon olisi. Itse asiassa viime talven talviturkin heitin pois lokakuun lopussa Kanarialla Puoerto Ricossa - lämmitetyssä altaassa. Kylmältä tuntui sekin...

   Poista
 6. Onpa kaunis avanto, menisin. Kiertelin täällä lähijärven jäällä, näin kolme eri avantoa, uimareita riittänee kaikkiin.

  VastaaPoista