sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Melkuttimet

Ensimmäinen aamun pilkahdus hyvin nukutun yön jälkeen oli aurinkoinen. Silmäni aukesivat saman tien oikein kunnolla, eikä se ole ollenkaan tavallista. Aurinkoinen ja lämmin päivä viritti energiani kohdalleen ja heräys tuli hetkessä.

Päätin lähteä kameraa ulkoiluttamaan johonkin kauniiseen ja mieluusti myös uuteen paikkaan. Lyhyehkön googlailun jälkeen päädyin Melkuttimiin. Lopulta tarkemmin vielä Iso-Melkuttimeen. Huolehtivainen tytär teki minulle retkieväät, nappasin toisen perheen autoista käyttööni ja auton nokka kohti Loppea.

Iso-Melkuttimen ympäri kiertää merkitty luontopolku, jonka opasteet alkavat erityiseltä P-alueelta. Seurasin pääsääntöisesti merkittyä polkua. Sooloilin lisäreittejä polun varteen, sillä luonto oli ihanaa.

Kuulin käen kukkuvan, näin runsaasti perhosia yksin ja parittain, ilma oli lämmin ja kostea. Aika kului kuin siivillä. Tänään Melkuttimen avauskuvat. Lisää myöhemmin...13 kommenttia:

 1. Voi vitsi kun näyttää lupaavalta. odotan innolla lisäkuvia ja lähden googlettamaan .

  VastaaPoista
 2. Kaunis tuo polku kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli useampia kapeita niemiä, joiden päähän kulki hyvin tallattava polku. Välillä löytyi hyviä eväspaikkoja ja laavuilla olisi tehnyt oikein kunnon ruuankin. Kaunista maisemaa... :-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Reitillä oli niukasti porukkaa. Pari lapsiperhettä ja siinäpä se. Hiljaisuutta (lukuunottamatta Räyskälän ilmailukentän lentokonepörinää) oli vaikka muille jakaa. Elämys oli rauhoittava...

   Poista
 4. Tiitsa: kuvia on lisää, mutta pitkä päivä verotti...

  VastaaPoista
 5. Moi.
  Minulla on hyvät muistot Melkuttimen maisemista, viime talvena tehtiin porukalla yöretki noihin hienoihin maisemiin. Varmasti mukava retki, kuvia odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keli olisi voinut olla aurinkoisempi, ja siksikin on hyvä syy palata sinne takaisin. Sain siellä jo hyviä vinkkejä lähiseudun muista järvistä...

   Poista
 6. Melkuttimia olen harkinnut retkikohteeksi minäkin, jospa tänä vuonna menisi. Kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan :-) Lisää hyviä retkikohteita saa ehdotella tännekin päin :-)

   Poista
 7. Varmaan käymisen arvoinen paikka, laitetaanpa korvan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niemisjärvet Evolla kannattaa käydä myös läpi, jos ei ole jo kokemusrepertuaarissa. Itse toivon pääseväni käymään tänä kesänä Pulkkilanhajulla - edellisestä kerrasta on jo ihmisikä.

   Poista