keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Hyvä retki

En ole varsinainen metsäihminen, mutta keväällä metsä on minusta parhaimmillaan. Kun lumet ovat sulaneet, metsässä on polkuja pitkin helppo kulkea ja se on myös yllättävän valoisa paikka. Valos riittää, mutta lehtipuut ja -pensaat eivät ole vielä pimentämässä. Hyttysetkään vielä vaivaa :-)

Metsä on tähän aikaan vuodesta korostuneen vihreä. Muualla vihreys tekee vasta tuloaan, mutta metsässä havupuiden lisäksi vihreää tekevät sammaleet, puolukan varret lehtineen ja mustikan lehdettömät vihreät varret. Ja taustamusiikkina soi upea lintukonsertti...

Kolme tuntia talsin metsässä rauhallista vauhtia. Ensin kuljin perinteisesti omia polkujani, sitten ensimmäistä kertaa elämässäni ryhdyin seuraamaan merkittyä luontopolkua. Lopulta väsähtäneenä oikaisin omille teilleni, polut osasivat olla yllättävän jyrkkiä Ahveniston harjulla. Lisäksi talven aikana poluille kaatuneet puut nostivat vaikeuskerrointa paikka paikoin merkittävästi.

Ajattelin katsaista sammakoita ohimennessäni, mutta suolammikolle olikin pysähtynyt laulujoutsenpari. Hetken siinä uivat ja nyökyttelivät kaulojaan, sitten lähtivät lentoon kohti jotain parempaa (=rauhallisempaa) pesäpaikkaa. Oli hyvä ja antoisa retki :-)
4 kommenttia:

 1. Onpas totisesti hienot joutsenkuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli se pieni hetki, jonka sain. Tällä kerralla rouva Onni oli isossa roolissa.

   Poista
 2. Komeat kuvat sait joutsenista, vaikka tuossa ei juuri aikaa ole miettiä miten ja mistä. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Tuuria ei kannata ikinä väheksyä. Se on aina yksi osa onnistumista (tai epäonnistumista).

   Poista