maanantai 21. lokakuuta 2013

Jäätävän kylmää

Vastasyntynyt jää on kaunista. Se ensimmäinen, hauras ja kiteinen. Siinä näkyy pakkasen siveltimen vedot, varmat ja kauniin tasapainoiset. Jos on kuvaamassa liian aikaisin aamulla, valoa on liian vähän. Hetki myöhemmin ja auringon lämpö jo sulattaa kauniita teräviä särmiä. Osa kuvistani on otettu liian aikaisin, osa liian myöhään. Viikonlopun parasta satoani kuitenkin puhtaan jään osalta.

Viikolla aamuisin olen valon aikaan töissä sadan kilometrin päässä ja palattuani aurinko on jo liian matalalla. Täytyy siis muistella viikonloppujen aamuhetkiä pitkin viikkoa. Sillä tavalla saa aamumuistoihin paljon enemmän valoa :-)12 kommenttia:

 1. Kylmää, mutta niiiiin kaunista!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Minä näin alimmassa kuvassa lintuja ja mies oksia. Tämä luonnon taide onkin niin moniulotteista :-)

   Poista
 3. Kauniita ovat jääkuvasi.
  Nyt on täälläkin ensimmäisiä jääihanuuksia päässyt ihastelemaan, on tosiaan vielä hyvin haurasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna!

   Meillä on tänään lampi taas lauantaikunnossa (kuvat) ja huomenna ollaankin varmaan jo takaisin lumettomassa ja jäättömässä tilassa.

   Poista
 4. Hienoja jääkuvioita todellakin. Pitääkin katsoa sillä silmällä noita vesistöjä, josko vastaavaa omankin linssin eteen tulisi. Sama täällä, ei ehdi työpäivän jälkeen kuvaamaan yleensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tillariina!

   Seuraavan pakkasyön jälkeen kärppänä liikenteeseen :-) Löytyy joko jäätä tai kuuraa. Nyt tosin lupaa lämpimämpää (ja sateisempaa).

   Poista
 5. Pakkasen taiteilemat kuviot ovat jäljittelemättömiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, naulan kantaan, seita. Vaan onneksi kuvattavia :-)

   Poista