perjantai 4. lokakuuta 2013

Iso nälkä!

Meillä on vieraillut nälkäistäkin nälkäisempiä eläimiä viimeisten vuorokausien aikana. Isäntä laittoi muutama päivä sitten kaksi isoa ruokinta-automaattia täyteen auringonkukan siemeniä ja tänään pöntöt ammottivat tyhjyyttään. Käpytikka on kuulemma vieraillut ruokapaikalla tämän tästä. Sen tuhlaileva ruokailutapa jakaa siemeniä ympäristöön nopeasti. Pikkulintujen lisäksi jälkiä ovat käyneet siivoamassa orava, fasaani ja onpa siellä harakkakin yrittänyt käydä. Tavallisesti yritämme laittaa ruokinnan niin, etteivät harakat ja varikset pääse apajille.

Tänään siemenautomaatit täytettiin uudestaan siemenillä, automaattien katoille ropisuttelin pähkinöitä ja vielä kaksi isoa talipalloa sidoin omenapuuhun ennen kaikkea käpytikkoja varten. Pikkulinnut palasivat paikalle heti täytön jälkeen ja kohta paikalla oli fasaanikin. Ja pian sen jälkeen orava tuli taas illalliselle.

Tässä vähemmän tarkkoja kuvia eilisillalta, kun käpytikka yritti löytää sopivaa saapumiskulmaa ruokinta-automaatille. Aurinko paistaa illalla jo niin matalalta, etteivät edes isot ISO-arvot pelasta kuvaamista. Onneksi edessä on viikonloppu ja päiväsaikaa :-)

2 kommenttia: