tiistai 20. toukokuuta 2014

Luscinia luscinia

Luscinia luscinia eli satakieli. Uusi tuttavuus ensin Vasikkasaaressa, nyt Vanhankaupunginlahdella lähellä Lammassaarta. Lisää uudessa blogissani Luonnon luomaa.


6 kommenttia:

 1. Latasin eilen illalla kännykkään sellaisen lintujenlaulu appsin, alan vähän niitä sieltä opettelemaan. Harmittaa kun ei tunnista noita lurituksia. Hmm...millainen laulu onkaa satakielellä!? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaisin sitä mustarastaaseen: Mustarastas on upea, monipuolinen, melkein täydellinen laulaja, mieletön skaala. Satakieli on sitten koko orkesteri bassoista rumpuihin melodiaa unohtamatta :-) Tuollaista orkesterilintua en ole muita kuullut. Paitsi että välillä se on melko hiljainen ja ääni on vain: viit...

   Poista
 2. Minä en harmikseni tunne juuri lintuja. Eilen oli ihan trooppinen olo kun linnut sirkuttivat mielettömästi ennen iltasadetta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen opetellut lintuja yksi kerrallaan sitä mukaa kuin valokuvaus on niitä eteen tuonut. Lintutornilla norkoillessa seurana olleet lintuekspertit ovat myös valaisseet tietämystäni ja jotain on tullut opittua sitäkin kautta.

   Toisaalta nauttiakseen ei tarvitse aina tietää kaikkea - nautinto on :-)

   Poista
 3. Satakieli on kaunis lintu ja sen laulu vielä kauniimpi!
  Lintuja mä olen oppinut pikkuhiljaa tuntemaan lintubongari ystävieni välityksellä.
  Tulin toivotteleen sulle oikien hyvää kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunis lintu omalla vaatimattomalla tavallaan...

   Oikein hyvää kesäkuuta sinullekin!

   Poista