sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kesijärven pato ja kalatie

Aurinkoisen kesäinen ilma houkutti luontoon uusiin paikkoihin tutustumaan. Keskiaikamarkkinat jäivät siis kesäisen päivän jalkoihin. Janakkalan kunnan retkeilykartta oli jäänyt mieleeni kummittelemaan. Muistin sieltä jotain padoista. Löysin kartan ja lähdin navigaattorin avulla etsimään paikkoja. Ainoa padoista, jonka löysin suoraan navigaattorin avulla, oli Kesijärven pato. Patoa oli uusittu ja siihen oli rakennnettu komea kalatie.

Alue kuhisi sudenkorentoja, jotka eivät olleet kovin halukkaita rauhoittumaan paikoilleen. Lämmin päivä paahtoi, mutta kalatien virtaava vesi ja järveltä saapuva raikas ilma elvyttivät tehokkaasti. Kapeasta autotiestään huolimatta mainio paikka piknikille tai korentojen bongaamiselle :-)


7 kommenttia:

 1. Kauniit maisemat ja korentojakin olet kuviin saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Vastavalosuojan tilasin tänään Ebaysta - yläkuvien värit olivat ensin puhkipalaneet ja elvyttämisen jälkeen tunkkaiset. Enkä tietenkään muistanut yhtään kuvaa ottaa raw-muodossa, jotta olisi selvinnyt, auttaako se mitään...

   Vastavalosuojaa odotellessa ;-)

   Poista
 2. Hienoja paikkoja olet löytänyt ja erikoisia korentoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   En juurikaan tunnista korentoja ja minulta pitäisi varmaan kieltää niiden kuvaaminen, kunnes omistan makro-objektiivin. Vaan kun ne tulevat kuvausetäisyydelle, eihän niitä voi jättää kuvaamattakaan ;-)

   Poista
  2. Tuo alempi korento syö jotain...

   Poista
 3. Näyttää ihan loistavalta korentojen bongauspaikalta!
  Alimman kuvan korento on tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Korentoja riitti melkein törmäysvaaraan asti. Siitä olisikin saanut herkullisen lööpin iltapäivälehtiin ;-)

   Poista