lauantai 31. elokuuta 2013

Musiikkia - kuvittele ääni itse ;-)

Eilen illalla juoksentelin ostosten perässä Helsingissä enkä illalla kotiin tullessani löytänyt jalkapohjistani enää yhtään kävelyn kestävää paikkaa. Vietinkin poikkeuksellisen illan - poissa sekä kameran että netin ulottuvilta. Sen sijaan saunoin ja hellin väsyneitä jalkapohjiani löylyissä.

Helsingissä Stockmannin vieressä oli katusoittaja, joka oli HYVÄ! Soitinkin oli omaperäinen, eikä varmasti maailman helpoin kuljetettava. Pasilassa työmatkalla törmäilen välillä Suomessa ansaintamatkalla oleviin katusoittajiin ja -laulajiin, joilla olisi kaikissa musiikkiin liittyvissä taidoissa melkoisesti kehittämisen varaa. Biisivalikoimassa on kaikista puolitutuista sävelmistä yhdistetty yksi sekametelisopppa, jota toistetaan kerta kerran jälkeen. Laulaminen on kovaäänistä hyräilyä ilman sanoja.

Mutta tämä keskustan katusoittaja soitti pulloja. Ne oli täytetty vedellä siten, että jokaisesta lähti oma, tarkkaan viritetty äänensä. Pohjamusiikkina tuli tallenteelta klassista musiikkia, mies soitti pullojen avulla melodian. Sointi oli kaunis - otin siitä videoklipinkin kännykällä, mutten saa siirrettyä sitä tänne niin, että se olisi helposti muidenkin katsottavissa ja kuunneltavissa. On siis tyytyminen kännykällä otettuun valokuvaan. Kuvitelkaa kauniit klysofonimaiset äänet soittamaan taiturimaisesti ja tarunomaisesti klassista musiikkia - ajaa melkein saman asian kuin video. Eikö vain? ;-)


2 kommenttia:

  1. Tällä soittajalla onkin vakipaikka siinä kävelykadun päässä Stockan juuressa.. Eka kerta näin aikaisin keväällä paksuun talvitakkiin puettuna, ja sitten silloin tällöin Hesassa käydessäni. Soittaa todella hyvin tuolla erikoisella soittimella. Sait kivan kuvan.

    VastaaPoista
  2. Eli miehen löytänee sieltä jatkossakin...

    Kiitos!

    VastaaPoista