maanantai 26. elokuuta 2013

Työn tekemisen meininkiä

Joitain asioita pääsee havainnoimaan vain rajallisen ajan vuodenkierron aikana. Parina syksynä olen kameran kanssa etsinyt mahdollisuutta kuvata viljan puintia. Joko mitään ei ole sattunut näkyville tai paikka on ollut pysähtymisen kannalta käytännössä mahdoton. Sellaiset kuvat puuttuvat siis kokonaan kokoelmistani.

Tänään osuin kuitenkin paikalle sopivaan aikaan. Nämäkin asiat aukenevat ihan eri tavalla pysähtynyttä kuvaa katsellessa, kun on aika rauhassa katsoa ja oivaltaa. Isoja ovat koneet nykyään ja meno nopeaa.

Työn tekeminenkin näyttää tässä työssä oikein työltä. Toisin kuin jos omasta työstä joku tulisi ottamaan kuvia: Susanna tietokoneella, palaverissa, koulutuksessa - ja aina istumassa...


10 kommenttia:

 1. Kovaa työtä tuo on ja keskittyy aina samaan ajankohtaan, eli kiirettä pitää. Joo, ihan toista olisi näyttää minunkin työkuvat, aina tietsikan äärellä :)
  Hienosti sait tuon touhun kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, orvokki!

   Leppoisaltahan tuokin tavallaan näyttää, mutta kone on paljon komeampi kuin minun tietokoneeni ;-)

   Poista
 2. Helppoa on kuitenkin nykyajan puimureilla tuo viljanpuinti. Muistuu mieleen nuoruuteni puinnit, kun sylillinen kerrallaan ahdettiin viljaa puimakoneen sisuksiin. Polttomoottori pyöritti puimakonetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan ajat muuttuneet. Aikaa tarvitaan vähemmän, viljaa enemmän ja koneisiin investointia paljon enemmän kuin ennen. Ei varmasti olisi isoisäkään osannut ennustaa, miksi maanviljeleminen vielä maailmassa muuttuu.

   Toki on sitten vielä niitä kehittyviä maita, joissa kaikki tämä on edelleenkin vain utopiaa - sadosta alkaen.

   Poista
 3. Minä olen kiinnittänyt parin viime viikon aikana myös puimureihin, joita tuntuu olevan joka puolella. Asun kyllä liki maaseudulla, joten peltojakin täällä paljon on...=) Kuvaustakin olen harkinnut, mutta sopiva tilaisuus ei ole vielä koittanut. Hyvät kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minä olen ajellut maaseudulla kameran kanssa, mutta on osunut kohdalle niin huonokuntoiset, kapeat ja mutkaiset tiet, ettei sinne sivuun ole arvannut pysähtyä.

   Poista
 4. Kätevästi käy nykyisin puiminen. Säitten armoilla sitä tosin ovat edelleen. Hyvät kuvat sait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkkoinkeri!

   Se on pienestä kiinni ajoituksen suhteen. Jossain päinhän paloi pelto poroksi vain pari päivää puimisen jälkeen. Onneksi ei ennen.

   Poista
 5. Minäkin töistä tullessa ihmettelin puimuria, että näinkö oikein, kun en risteyksessä ehtinyt tarkemmin tutkia. Kyllä se tuollainen saman näköinen pieni tehdas oli. On niidenkin malli vuosikymmenien saatossa muuttunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä katselin aikaisemmin huolestuneena, kun kone puski mielestäni kaiken suoraan ulos. Mutta keräähän se ne jyvät talteen sittenkin ;-) En ole oikein seurannut kovin tarkkaan tuon alan kehitystä.

   Poista