torstai 22. elokuuta 2013

"Ajat päällystämättömällä tiellä"

Valokuvaamisen myötä minulle on avautunut kokonaan uusi maailma. Tai oikeastaan se vanha, katselen vain sitä aidosti tällä kertaa. Sen lisäksi, että etsin, näen ja katson, olen alkanut myös suunnitella, seikkailla ja syöksyä uusiin tilanteisiin.

Kuten vaikka patojen etsimisretkeni. Yksi pato löytyi navigaattorilla, yksi navigaattorin ja muistin yhteispelillä ja muu matka tuli sitten vain seikkailtua. Kun matkakin on jo tärkeää, eikä vain perille pääsy, matkasta tulee helposti seikkailu.

Tämän kuvan nappasin ihan auton ikkunasta. Olin jo tehnyt u-käännöksen ja palaamassa ihmisten ilmoille. Päätin kääntyä siinä vaiheessa, kun nuo hiekkaiset urat katosivat kokonaan ja ruokikossa oli niiden kohdalla vain painanteita. Navigaattori ilmoitteli jo kohteliaasti, että "ajat päällystämättömällä tiellä". Pelkällä hiekkatiellä se kertoi vielä tien nimen. Nyt ymmärrän sitten, mitä päällystämätön tie tuon navigaattorin mukaan tarkoittaa ;-)


10 kommenttia:

 1. Juuri tämän oivalluksen asiosta valokuvaaminen on ihana harrastus <3

  VastaaPoista
 2. Hyvin kirjoitit, aivan noin minäkin ajattelen. Minäkin löysin "lähteminen ihan muuten vain" -fiiliksen kuvaamisen kautta. Ja nykyisin se on kamera joka minua ulkoiluttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkalta löytää aina paljon mukavaa, vaikkei olisi menossa minnekään.

   Poista
 3. Tosi on. Valokuvaaminen saa näkemään enemmän ja uudella tavalla.

  VastaaPoista
 4. Aina oppii uutta vaikkapa navigaattoriltakin:)
  Valokuvaus on ihana harrastus voi kumpa olisin keksinyt jo paljon aikaisemmin! Sen kautta voi voittaa jopa jotain pelkojakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon pelkojen voittamisen olen huomannut itsekin. Entisenä korkean paikan kammoajana löydän itseni nykyään kiipeilemässä kameran kanssa vaikka mihin. Kun motivaatio on suurempi kuin pelko, alkaa asioita arvioimaan uudelleen.

   Poista
 5. Navigaattorin kanssa retkeily sinänsä on jo seikkaulua :D Kamera on kiva retkikaveri, joka vetää mukaansa, vaikka itseä väsyttäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olenkin lähtenyt vain ajelemaan navigaattorin kanssa ja tarkkaillut kartasta tien läheltä löytyviä 'näkymättömiä' järviä. Sitten pysäköinyt hyvään paikkaan ja lähtenyt tarpomaan järveä kohti :-)

   Poista