maanantai 11. marraskuuta 2013

Ruokailua ja auringonlaskua

Loman ensimmäinen ravintolareissu oli floppi. Ruoka oli hyvää, mutta siihen se sitten jäikin. Luulimme itseasiassa olevamme naapuriravintolassa. Liian myöhään huomasimme virheemme. Olimme aikaisin liikkeellä ja ravintolassa oli rauhallista. Tai niin luulimme.

Televisiossa oli meneillään jalkapalloa, toisena joukkueena oli Espanja. Tässä ravintolassa televisio oli päällä ja tarjoilijatkin seurasivat peliä. Odotellessamme tilaustamme alkoi vimmattu karjuminen. Asiakas (?) ja yksi tarjoilija huusivat todella kovaa - useamman kerrankin. Olivat kuumentaneet tunteensa pelin tiimellyksessä.
Pienen rauhan jälkeen tarjoilijan seurana ollut mies rynnisti melkein päällemme ja melskasi siinä aivan vieressämme. Siinä vaiheessa siirryimme mieheni kanssa mahdollisimman kaukaiseen pöytään sen enempää kyselemättä. Loppuilta olikin sitten rauhallisempi. Mutta uudestaan emme tuonne enää menneet.

Toisella ja viimeisellä kerralla (eivät olleet sama kerta) kävimme reissun parhaassa ravintolassa niin ruokansa kuin erinomaisen palvelunsa ja tunnelmansakin puolesta. Ravintola oli ranta-alueen vieressä rantakadun varrella eikä missään ravintolassa ollut ostoskeskuksen ravintoloille tyypillisiä aggressiivisen myyntihimoisia sisäänheittäjiä. Itse asiassa saimme vertailla ruokalistoja varsin rauhassa, ennen kuin päädyimme valitsemaamme ravintolaan. Suosittelen, jos olet käymässä siellä päin.
Kummallakin kerralla kävimme ensin seuraamassa (ja kuvaamassa) auringonlaskua. Toisella kerralla odottelin rauhassa auringon putoamista häikäisyrajan alapuolelle, kun yhtäkkiä huomasinkin, että osa auringosta olikin jo kadonnut. Taivaanrannassa olikin pilvi, joka tuli näkyviin vasta, kun aurinko alkoi piiloitumaan sen taakse. Siinä vaiheessa tulikin kiire kuvaamaan ;-)
2 kommenttia:

 1. Aivan upeat auringonlaskukuvat...
  ..ja kyllä, tuli nälkä ;) ;)
  Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Hanna!

  Mitä ihaninta viikkoa sinullekin :-)

  VastaaPoista