lauantai 9. marraskuuta 2013

Mitä ihmeen tietulleja ja lauttayhteyksiä?

Seuraavana kohteena oli San Agustin (eikä San Augustin, kuten olen vuosikausia itselleni uskotellut). Se piti löytyä aivan Maspalomasin vierestä, joten naputtelimme sen vuokra-auton navigaattoriin lyhyt ajomatka mielikuvissamme. Navigaattori esitti kuitenkin kummallisen kysymyksen: Se halusi tietää, haluammeko välttää reitit, joilla joutuu maksamaan tietulleja. Emme olleet kuulleet mitään kanarialaisista tietulleista, joten vastasimme 'kyllä' hieman hämmentynein mielin.

Seuraavaksi navigaattori hämmensi meitä vielä enemmän. Se kysyi, haluammeko välttää reittejä, joilla täytyy käyttää lauttayhteyttä. No, totta ihmeessä halusimme! Miksi ihmeessä olisimme halunneet matkustaa aivan viereen jonkin ylimääräisen lauttayhteyden kautta? Vaan sittenpä navigaattori kertoa päräytti, ettei se voi esittää meille yhtään reittiä perille.

Meitähän yksi tyrmäys ei lannistanut, vaan aloitimme navigoinnin alusta. Tällä kerralla suostuimme ihan millaisiin reitteihin tahansa. Kun ensimmäiset ohjeet alkoivat ohjata meitä aivan eri suuntaan kuin itse päättelimme, pysähdyimme tarkastelemaan tilannetta uudelleen. Itse asiassa navigaattori ilmoitti välimatkaksi yli 2 200 kilometriä ja matkustusajaksi yli 55 tuntia. Ei tainnut olla kyseessä sama pikku San Agustin muutaman kilometrin päässä, johon olimme menossa...

Päätimme etsiä tienviittoja ja katsoa karttaa ja tulle toimeen niiden avulla.Se kävikin onnellisen helposti :-) Jätimme auton rannan lähelle parkkiin ja kävelimme rannalle. Keskellä rantaa oli jonkin verran kiviä, muuten hiekkaranta oli täydellinen. Varsinaista aallonmurtajaa ei ollut, joten aallot olivat huomattavasti Puerto Ricon rantaa isompia. Muuten paikka oli mukavan pieni ja rantaravintola vallan rauhallinen (vaikka melkoisen täysi). Pidimmekin siellä päivän lounastauon.
Ranta näytti jatkuvan iäti Playa del Inglesiin päin. Ihan erilaista kahlailurantaa siis kuin Puerto Ricon hevosenkengän muotoinen uimaranta. Päivä näytti suomalaisen puolipilviseltä, mutta ajellessamme takaisin Puerto Ricoon päin, pilvet jäivät taakse ja sininen taivas aukeni auringon taustaksi. Välimatka oli lyhyt, mutta nyt aloin ymmärtää, miksi Puerto Ricoa sanotaan saaren aurinkovarmimmaksi paikaksi. Ero itään mennessä tulee nopeasti vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti