lauantai 2. marraskuuta 2013

Lämmintä ja paljon vettä - meressä siis

Aurinko, lämpö ja tuttuus tekivät miltei äkkilähdöksi muodostuneesta lomamatkasta juuri sen oikean. Hotelli tuli valittua hieman umpimähkään, mutta hotellin sijainnin osasi valita vanhalla kokemuksella. Puerto Rico on jyrkässä solassa, ja 'väärässä' paikassa lähes kilometrin matka voi muodostua lähes pelkistä portaista. Portaat ovat paikka paikoin himan eri kokoisia, saman portaikonkin askelmat saattavat vaihdella keskenään, joten kulkeminen vaatii valppautta ja pientä varovaisuutta. Tämän koimme aikanaa ensimmäisellä Puerto Ricon matkallamme, mutta olimme silti kovin tyytyväisiä koko perhe.

Hotellin parvekkeelta oli merinäköala. Se merkitsee minulle paljon. Pilvetön taivas ja meri ovat pistämätön yhdistelmä :-)Vaikka menomatkalla koneessa vieressä istui kovasti lentopelkoinen mies, joka aikoi selvitä pelostaan alkoholin voimalla (ja sitä kului...), lennosta selvittiin kunnialla. Puolen päivän pilivispainotteinen sää saapumispäivänä vaihtui pian kauniiseen aurinkoon. Puerto Ricosta pääsee hyväkuntoista kävelyreittiä pitkin helposti läheiselle Playa Amadoreksen rannalle. Matkaa on noin kilometri ja kävelyreitti kulkee rannassa, tosin korkealla:Veden lähellä kuljeskelu on yksi mieluisimpia lomaomituisuuksiani. Voin katsoa vettä ja aaltoja vaikka kuinka kauan. Ja tietenkin kuvata niitä aivan samassa suhteessa :-)

Jotta loma ei olisi ollut kuitenkaan pelkää aaltojen tuijottelua, kävimme tutustumassa Gran Canariaan tällä reissulla vähän enemmänkin. Kuljimme opastetulla bussiretkellä saaren halki keskeltä etelästä pohjoiseen ja itärannan moottoritietä takaisin. Matkasimme syvällä laaksoissa ja korkealla vuoristossa jyrkkien rotkojen reunoilla. Kävimme laivamatkalla Puerto de Moganissa, joka on yhtä aurinkoista aluetta kuin Puerto Ricokin, mutta vähemmän turistisoitunutta ja paljon enemmän kalastajakylähenkistä.

Yhden päivän ajaksi vuokrasimme auton ja kävimme Maspalomasin dyyneillä, San Agustinin kylässä ja Moganissa, noin 8 kilometrin päässä Puerto de Moganista sisämaahan päin. Kävimme loman aikana syömässä hyvissä ravintoloissa, mutta eksyimme myös paikkaan, johon emme halunneet mennä takaisin... Tarina siis jatkuu myöhemmin :-)

16 kommenttia:

 1. Upeita kuvia!
  Tonne olisi ihana päästä joskus.

  Sarina x

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia. Olen myös ollut 1988 vuonna samaisessa paikassa. On varmasti paljon muuttunu paikat, viime käynnistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti!

   Hotelleja on tullut taatusti lisää, samoin ravintoloita. Myös oheisohjelmatarjonta on varmasti kasvanut. Mutta monen moni asia on varmaan ihan ennallaankin. Me kävimme perheen kanssa tuolla ensimmäisen kerran 2000-luvun alkupuolella, joten sen vanhempia kokemuksia ei itselläni tuolta ole.

   Poista
 3. Ymmärrän oikein hyvin tuon veteen tuijottelun :)
  Todella hienoja aaltojen ja veden likkeen kuvia!
  Mukava näitä on katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vikki!

   Veden tuijottelu on tuolla tähän aikaan vuodesta paljon viihdyttävämpää kuin kotona. Siellä vettä on lähinnä meressä ja altaissa, kotona ihan mahdottomasti ilmassa...

   Poista
 4. Voi, mitä ihania kuvia.
  Ei tuollaisia saa laittaa tänne, kanssasisarille tulee hirvee lomankaipuu ;);)

  Tutun näköisiä ja kuulloisia paikkoja.
  Olimme 2 v. sitten Puerto Ricossa ja tykästyin kyllä siihen ja lähiseutuihin .
  Nyt vaan tarvisi kerätä tuota rahapuolta, jotta joskus taas jonnekkin voisi suunnistaa...

  Ihania hetkiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna!

   Tähän aikaan vuodesta matkakuume iskee äärettömän helposti... Olisipa matkustaminen ja lomaileminen ihan ilmaista... ;-)

   Poista
 5. Niin kauniita kuvia puoleensavetäviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Harakka!

   Kamera melkein meni huuruun, kun tallensin silmääni parhaiten miellyttäviä hetkiä muistikortille ;-)

   Poista
 6. Houkuttelevia kuvia merestä ja kallioista. Matkakuumeen nostavat....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, seita!

   Maisemiakin tärkeämpää oli kuitenkin irtoutuminen arjesta. Tässä oli silti mukana ihanaa nostalgiaa ja lämpöisiä muistoja :-)

   Poista
 7. Ihana yhdistelmä: vesi ja kalliot! Todella kauniita kuvia.

  VastaaPoista