tiistai 18. kesäkuuta 2013

Toinen nälkäinen

Eilen illalla kävin katsastamassa matontamppaustelineen alusen. Ei pähkinän pähkinää. Orava osaa sieltä etsiä pähkinöitä, mutta harakoita en usko siellä vierailleen. Kovasti tarpeeseen näyttivät pähkinät kadonneen, joten hain niitä uuden kourallisen nurmikolle 'viljeltäväksi'.

Tämän tästä kävin katsomassa, josko orava olisi palannut ruokapaikalleen. Oravaa ei näkynyt, mutta joku muu ahmi pähkinöitä kovalla ruokahalulla.Olipas mukavaa nähdä siili pitkästä aikaa muutenkin kuin kuolleena autotiellä. Oli jo hämärää ja siili söi mahdottomalla touhulla, joten tarkkojen kuvien saaminen oli melkein mahdotonta. ISO-arvon ja aukon suurentaminen auttoivat hieman. Parista kuvasta saa kuitenkin nyt selvää.

Nälkäinen oli syömistapojensa perusteella siilikin. Yhden siilipesueen olen kerran hoitanut ja kasvattanut vauvoista täysikokoisiksi ja siinä on päässyt seuraamaan siilien käyttäytymistä oikein olan takaa. Kiva, että yksi oli löytänyt pähkinät.

Heittelin pähkinöitä vielä pihan takaosaankin, joka on siileille huomattavasti muuta pihaa suotuisampaa aluetta. Vaikkeivät pähkinät ole sitä ykkösravintoa niille, niin jotain hätäapua täytyi tarjota. Löytyisiköhän meiltä tänään laktoositonta piimää...?

8 kommenttia:

 1. Siili on kiva tuhisija! Kyllä tuo toistekkin tulee tarkistamaan, että löytyykö pihalta evästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on käynyt jo monta kertaa. Nyt oli tarjolla laktoositonta piimää ja sehän maistui kovasti :-)

   Poista
 2. Mukavan näköinen piikkipallo. Eipä noita kovin usein näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuotena nakki ja keppi meillä oli 8 siilin poikasta ja muutama naapurin siili syöttöringissä. Sen jälkeen niitä on tavannutkin harvemmin. Tietenkin vertailukohta on huono: Toistakymmentä siiliä oppi, että klo 19 ruokaa on tarjolla ihan kaikille. Olivat aina töppöset täpisten odottamassa suurta ruuan jakelijaa ;-)

   Samaan ei toivottavasti päästä enää uudelleen... :-)

   Poista
 3. Kylläpä on ihana ilmestys! Tätä on varmaan kysytty aikaisemminkin, mutta minkä kameran sinä omistat?
  Ja ihanaa lomaa sinullekkin, muistetaanpa nauttia kesästä!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Bea! Siilit ovat niin ihania...
   Tällä hetkellä minulla on Sony a300, huomenna toivon tilanteen olevan jo toinen :-)

   Kiitos! Nautitaan!

   Poista
 4. Ihana siili, meidän siilit ovat kaikonneet kaikki johonkin, pari vuotta sitten niitä vielä oli, harmillista. Oikein mukavaa juhannuksen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös ollut muutaman vuoden kato, ja nytkin vain tämä yksi. Piimä maistui sille oikein hyvin ;-)

   Ihanaa juhannusta!

   Poista