torstai 11. huhtikuuta 2013

Syväterävyyttä ja kokeilua

Kokeilinpa huvikseni samaa kukkakuvaa kahdella eri syväterävyydellä. Oli kuvia ottaessani varma, että pidän tuosta toisesta kuvasta enemmän, mutta nyt olenkin yllättäen hieman eri mieltä. Vaikka ensimmäisen kuvan tausta erottuu miltei häiritsevästi, lumen kimallus on siinä mielestäni jotenkin herkkää. Tai sitten se vain tuntuu siltä juuri nyt.

Jos jotain opin, niin sen, etten tiedä kaikkea, mitä luulen tietäväni. Kannattaa aina kokeilla tehdä asioita eri tavoin, väärilläkin tavoilla. Kaikesta kokeilusta jää jotain käteen...Vielä vähän olisi voinut olla lisää syväterävyyttä tässä alimmassa kuvassa. Mutta menee tämä näinkin. Järjestelmäkameran syväterävyyttä ei löydy toisesta kamerastani. Ja joskus syväterävyys on juuri se juttu, mitä kaipaa. Puolensa kummallakin kameralla siis.

Aurinkoisia kevätpäiviä!


3 kommenttia:

 1. En ymmärrä syväterävyydestä mitään,
  mutta sen ymmärrän, että ensimmäinen kuva on minusta hienompi.

  VastaaPoista
 2. Kokeilut kameralla ovat aina mielenkiintoisia ja opettavaisiakin! :) Minä tein noita samoja testejä maasta löytämällä höyhenellä.

  Kivaa viikonloppua! Joko selätit taudin?

  VastaaPoista
 3. Marja: Syväterävyys on sitä, kuinka kauas syvyyssuunnassa kuva pysyy terävänä ja kuinka pian alkaa sumeampi alue. Siitä lisää seuraavassa postauksessa. Kiva, että valitsit saman kuvan kuin minäkin :-)

  Tillariina: Kävin muutaman päivän pikkukuumeessa töissä, mutta tauti meni poskionteloihin ja taas nukutaan... On tämän ennen kesää parannuttava ;-)
  Kivaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista