tiistai 2. huhtikuuta 2013

Kylvöaika


Kaupasta ostetut siemenet löytyivät vihdoin kolmesta eri paikasta (joista yksi oli talvitakkini tasku). Istutusruukutkin löytyivät sopivasti, joten kevätkylvöt pääsivät vihdoin vauhtiin :-) Ensin herneenversoja kasvattamaan. Ruukutin mullan valmiiksi ja laitoin herneet likoamaan vuorokaudeksi. Itävät paljon nopeammin kunnon uittamisen jälkeen.
Ja sitten oli vihdoin pääsiäisohran vuoro. Tällä kertaa ohra kylvettiin pääsiäisenä. Siemenet ovat odottaneet kylväjäänsä, mutta hajamielinen kylväjä unohti ne kokonaan yli viikoksi. Mutta hyvin ne ehtivät vieläkin. Keväinen vihreä on aina paikallaan - myös pääsiäisen jälkeen. Tähän en käyttänyt ruukkua, vaan siemenet multineen päätyivät edesmenneiden kääpiösiiliemme ruokakuppiin.


Ostinpa pussillisen (10 siementä) kesäkurpitsan siemeniäkin. Mahdollista on kovastikin, etteivät taimet koskaan päädy maahan asti, mutta päätänpä kokeilla. Meillä kesäkurpitsan kulutus on sitä luokkaa, että muutaman taimen kasvatus ei paljon ota, jos ei sitten annakaan. 

10 vaivaista siementä! Kesäkurpitsojen siementen myynti saattaisi olla hyvä liikeidea... Nyt ne kuitenkin ovat ruukuissa, saapa nähdä, miten tässä tällä kertaa käy :-)

Ihania kevätpäiviä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti