torstai 25. huhtikuuta 2013

Ongelmallinen kiinnostuksen kohde...

Minulla on ongelma. Olen kiinnostunut sellaisesta asiasta, joka ei juurikaan ole ikäisteni (eikä nuorempienkaan) naisten keskimääräinen kiinnostuksen kohde. Tarvitsisin avukseni hyvää paikallistuntemusta, mutten tiedä keneltä tätä voisi kysyä. Kaipaan tietoa, jota vain asiaan vihkiytyneellä voi olla. Ei siis ihan kenellä tahansa.

Tiedän Hämeenlinnassa vain yhden paikan, josta voisin löytää etsimäni. Muitakin paikkoja on pakko tämän kokoisessa kylässä olla, mutten vain tiedä, missä. Kävin ainoassa tärppipaikassani sunnuntaina, mutta olin paikalla selvästikin aivan liian aikaisin. Täytyy palata paikalle myöhemmin.

On ihan noloa, että koko kevääni on yhden kortin varassa. Viime vuonna heräsin aivan liian myöhään, mahdollisuudet olivat jo menneet, kun havahduin asialle. Toissa vuonna kävi hyvä flaksi. Sain oikein mukavan valokuvankin otettua. Nyt haluaisin uusia kuvia.

Tälle paikalle palaan pian uudelleen. Yöpakkaset olivat jäätäneet pinnan umpeen sunnuntaiksi, mutta kyse on enää päivistä... Niin ainakin uskoisin.Tässä kuva parin vuoden takaa. Tiedätkö SINÄ, missä ovat Hämeenlinnan parhaat sammakkopaikat?


5 kommenttia:

 1. Ihana sammakkoprinssi, jolla kevätseppel päässä, kyllä tuolla hurmaa sammakkoneidin jos useammankin.
  Sammakoiden kevätkarkelot olisi kiva kuvata, mutta sama ongelma, mistä löytää sellainen lampi, jossa nämä kurnuttajat tapaavat.

  VastaaPoista
 2. Etsiskelin paikkoja netistäkin ja päädyin katselemaan Youtubesta sammakoita. Vain kartta puuttui...

  http://www.youtube.com/watch?v=o9dX_uns6i8

  Jossakin on sammakoita vaikka muille jakaa ;-)

  VastaaPoista
 3. Moikka Suski!
  En tiedä meneekö ihan lepikkoon, mutta itse oon bongannu noita kurnuttajia lämpiminä ja aurinkoisina kevätpäivinä jokien ja purojen varsilta.
  Katson yleensä maastokartasta purot ja joet, (esim. retkikartta.fi tai kansalaisen karttapaikka).
  Sitten vaan eväskaffet ja kamera reppuun, ja noita paikkoja luuraamaan. Yleensä löytyvät äänen perusteella, kurnutus kuuluu kauas kunhan muistaa pysähtyä kuuntelemaan hetkeksi. Itse löysin sammakot kutuhommista rantaheinikoilta johon tulvavesi oli päässyt nousemaan.

  Oon löytäny muutamat sammakkopaikat tuollaviisiin Tuusulanjoen varrelta. Katselin kansalaisen karttapaikasta muutamia paikkoja mitkä ehkä kannattais käydä tutkimassa:

  http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=16000&text=k%C3%A4visin+kahtomassa&srs=EPSG%3A3067&y=6758892&x=367067&lang=fi

  http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=16000&text=t%C3%A4m%C3%A4nkin+k%C3%A4visin+katsomassa&srs=EPSG%3A3067&y=6761964&x=361869&lang=fi

  Mukavia sammakonbongausreissuja sinulle!

  -jaska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Jaska!
   Täytyy kokeilla sammakko-onneaan tänä viikonloppuna!

   Poista
 4. Löysin yhden paikan tänään, jonka tosin varsinaisesti löysin jo elokuussa ja ajattelin sopivan erityisesti juuri sammakoille. En uskaltanut sinulle aiemmin vinkata, koska en ollut varma, että siellä on sammakoita. No, oli siellä.

  Osaanko mä nyt sitten neuvoa....Hirsimäen päiväkodin ja kauneushoitolan välissä kulkee kävelytie. Sitä kävellään eteenpäin, että tullaan sähkölinjoille. Siitä mennään vielä yli ja oikealla näkyy valkoinen puinen ylikulkusilta. Se mennään yli. N. 20 metriä eteenpäin ja vasemmalla on pajukon sisässä lammikko (sotkuinen). Siellä on kutua ja sammakoita. Menen sinne huomenna uudestaan, jos sää on parempi. Tänään tuntui, että jäätyy pystyyn! :) Jonku kuvan kuitenkin nappasin! Jos sä saat tietää sammakkopaikkoja vinkkaa minulle kanssa! :)

  VastaaPoista