maanantai 23. joulukuuta 2013

23. luukku

Kauneimmat joululaulut eilen illalla sytyttivät joulurauhan lopullisesti. Tyttären kanssa laulettiin joululauluja melkein kaksi tuntia. Kirkossa oli hyvin tilaa, sillä joululaulumaraton kesti koko päivän ja illan.

Mies lähti äitinsä kanssa toiselle paikkakunnalle viemään apen haudalle joulukynttilöitä. Se merkitsee pyörätuolissa liikkuvalle anopille paljon. Samaisella haudalla anoppi sai hieman yli vuosi sitten ensimmäisen vakavan sairauskohtauksensa ja päätyi sairaalaan pitkäksi ajaksi. Tunteikas reissu siis.

Tytär häärii ruokapatojen ääressä, poika nukkuu vielä (toivottavasti onnellisena ;-)). Minä fiilistelen vielä, menen varmasti kohta keittiön katsomaan, josko voisin olla hyödyksi. Leppoisa, joulurauhan huurustama tunnelma :-)

Töissä keskustelivat siitä, mikä ruoka kuuluu kunkin mielestä aivan ehdottomasti jouluun. Joku ei osannut (tai halunnut) kuvitella jouluansa ilman herneitä. Minun tyttäreni haluaa sitrushedelmiä. Niitä on tainnut talo aina pullistella joulun aikaan, vaikken ole itse siihen kiinnittänytkään huomiota. Tänä vuonna sitruksia on runsaasti - ihan tarkoituksella. Tällä kelillä ne säilyvät mainiosti verannan pöydällä juuri sopivassa viileydessä.

Enää yksi yö...12 kommenttia:

 1. Enää yksi yö :) Täällä ainakaan pikkumies ei tahdo pysyä nahoissaan enää...
  Joululaulut ja hetki joulutunnelmaisessa kirkossa luovat kyllä mieliin Joulun jollei sitä ennemmin ole sieltä löytynyt.

  Ihanaa aatonaattoiltaa sinulle Susanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna!

   Ihanaa aattoiltaa teillekin! Erityisesti pikkumiehelle :-) Lapset nauttivat joulusta parhaiten...

   Poista
 2. Hienot kuvat! Ihanaa kuunnella joululauluja, niihin ei kyllästy koskaan. Minäkin kiertelin tänään haudoilla ja huomennakin vielä. Jouluaskareet on tehty, antaa joulun tulla. Hyvää ja Onnellista Joulua ja Uutta-Vuotta 2014.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sisko!

   Minäkin siirryn varmasti joulun pyhinä hautausmaalle vierailemaan. Iltainen kynttilämeri on pakko nähdä. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta myös sinulle! Kiitos mukavasta haasteesta :-)

   Poista
 3. Kiitos tästä mukavasta joulukalenterista! Ihan jännittää mitä huomenna luukusta paljastuu :)

  VastaaPoista
 4. Miten herkullinen hedelmäkori!
  Joulu herättää niin paljon muistoja ja niitä uusia muistoja syntyy lisää jokaisena jouluna!
  Vielä yksi yö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hedelmäkori on tyttären aikaansaannoksia :-)

   Ei kun lisää muistoja hankkimaan...

   Poista
 5. Hyvää ja rauhallista Joulua sinulle Susanna

  VastaaPoista