sunnuntai 22. joulukuuta 2013

22. luukku

Kun lapset olivat pieniä, aloitin seuraavan joulun valmistelun aina jo edellisen päätyttyä. Olin ajoissa ja joulustressi jäi minimiin. Hyvää mieltäkin riitti joulun merkeissä koko vuoden ajan.

Muutaman viimeisen  vuoden ajan olen ollut myöhässä ja vielä enemmän myöhässä joulun valmistelujen kanssa. Tytär on touhunnut minunkin edestäni, mutta se ei ole sammuttanut joulun alla heräävää paniikkiani siitä, etten ole hoitanut juuri mitään omalta osaltani. Ainoa tapa lievittää stressiä on pistää tuulemaan.

Tytär on koristellut taloa ja siivoillut, meillä on kovin valmista siinä mielessä. Ruokaostokset on nyt tehty ja lahjatkin ovat viittä vaille hanskassa. Eilen aamulla tilanne oli vielä aivan toinen.

On paljon helpompi olla suorittamatta, kun asiat ovat hoidossa. Huonosti nukutun yön jälkeen olin aamulla kuitenkin paljon virkeämpi ja hyväntuulisempi kuin eilen samaan aikaan. Otinpa pari kuvaakin ja aion ottaa iitä vielä lisää tänään ja lähipäivinä. Kuvaamattomuus on myös kiristänyt pinnaa - sen kautta tuleva rentoutus on jäänyt saamatta.

Nyt kuitenkin aurinko paistaa risukasaankin, vaikka paksu pilviverho yrittää kaiken valon piilottaakin. Leppoisaa adventtia!



12 kommenttia:

 1. Leppoisaa ja stressitöntä neljättä adventtia sinulle Susanna ;)

  VastaaPoista
 2. Valmista on täälläkin, Joulun rauha voi tulla.:)
  Ostokset tehty ja tänään siivottiin.

  Kaunista valon tunnelmaa kuvissa.
  Hyvää Adventtia!

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin sulle! Valmista alkaa täälläkin olla. Tervetuloa Joulu kultainen! Kaunis kynttelikkö ja tuikut tuikkivat.

  VastaaPoista
 4. Kynttiläkuvat kertovat rauhallisesta ja kiireettömästä joulunalustunnelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, seita!

   Tytär on loihtinut tunnelmaa jo pitkän aikaa :-)

   Poista
 5. Kyllä se vaan niin ihmeellistä on JOKA joulu, kiirettä pitää ja tressiäkin tulee tekemättömistä töistä, mutta loppujen lopuksi ne kuitenkin aikanaan ja oikeaan aikaan, valmistuvat, kuitenkin!
  Tulin toivotteleen sulle Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua ja Hyvää uuttavuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Harakka!

   Ihanaa, leppoisaa ja rauhallista joulun aikaa sinullekin!

   Poista