keskiviikko 11. elokuuta 2010

Joutsenista härkälintuun


Joutsenet ovat aivan älyttömän upeita ja vaikuttavia lintuja - etenkin läheltä. Kun on kuullut tarinoita ihmisiäkin jahtaavista joutsenista, ymmärtää hyvin sen kunnioituksen, mitä pienemmät linnut suovat noille isoille uljaille otuksille.

Tässä joutsenet äityivät syömään kovin läheltä sinisorsan oleskelupaikkaa nurmikolla. Yritin saada kuvaan kaikki kolme lintua ja melkein siinä onnistuinkin. Sorsa tosin ehti lähtemään turvallisemmille vesille ennen kuvan nappaamista. Hieman sitä tosin jäi kuvan vasempaan reunaan :-)

Tänä keväänä innostuin ihan puhtaasti valokuvaamisen ja luonnon hurmoksessa käymään paikallisella lintutornilla. Siellä pääsin seuraamaan laulujoutsenten pesimistä ja haudontaa. Poikasia en koskaan nähnyt, sillä kun hyttyset saapuvat metsiin, minä häivyn sieltä pois. Me emme mahdu sinne yhtäaikaa :-)

Vaikka joutsenten pesä oli kaukana ja siitä sai minun kameralla kohtuullisen epäselviä kuvia, räpsin kuvia kameraani silti ilman mitään huolta. Kotona tietokoneella kuvat aukenivat selvemmin, vaikkeivät ne mitään komeita otoksia olleetkaan. Samalla joutui käytännössä koko perhe osallistumaan kevään lintuhurahdukseeni.

Ja näinhän minä lintutornista paljon muutakin: kurjen, härkälintuparin kosiomenoissaan, telkkäpareja, tavin, nokikanoja, ruskosuohaukan ja sääksen. Härkälinnusta ja ruskosuohaukasta en ollut ennen viime kevättä edes koskaan kuullut. Puhumattakaan, että olisin kuullut härkälinnun persoonallista laulua :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti