maanantai 17. helmikuuta 2014

Mielikuvamatkailua ja koiran ruokavaliota

Valokuvausolosuhteet eivät ole kaikkein parhaat. Kiehtovampaa onkin ollut selata ja siivota valokuva-arkistoja. Etenkin joidenkin raakakuvien käsittelyä olen kokeillut nyt uudelleen, kun olen puolen vuoden aikana oppinut aiheesta enemmän. Alkuperäinen raakakuva kun ei käsittelyssä muutu, vaan sitä voi hioa aina uudelleen ja uudelleen. Joistakin kuvista on tullut aiempaa parempia, joidenkin kohdalla en ole oppinut yhtään mitään.

Samalla pääsee verestämään muistoja niistä vuodenajoista ja reissuista, jolloin kuvaamista on riittänyt niinkin paljon, ettei aikanaan ole kaikkia kuvia edes käydä läpi. Tämä on samalla sellaista henkistä pakomatkaa lämpimämpään vuodenaikaan ja kiireettömämpiin hetkiin. kelpaa minulle ;-) Ja on kovin edullista ja ympäristöystävällistä matkailua.

Töissä on selvästi tavallista rauhallisempaa, sillä pääkaupunkiseudulla on nyt hiihtoloma. Koululaisten vanhemmat pitävät omaa talvilomaansa mahdollisuuksien mukaan juuri nyt ja se näkyy. Se näkyy myös palaverien määrässä, mikä ei ole ollenkaan hullumpaa :-)

Koiran vatsa on kiukutellut ja olemme nyt pari viikkoa menneet ihan 'kotiruualla'. Hellät ruoka-ainekset ovat tehonneet ja ruokahalu on palannut. Hyvä niin. Tämä on jo neljäs tai viides kerta (ainakin), kun koiran vatsa kieltäytyy yhteistyöstä edes aivan erikoisallergissopivien ruokin kanssa. Saattaa olla, ettei valmisruokiin ole enää paluuta. Täytyy vain perehtyä nyt lisää tähän koiran ravitsemustieteeseen ja tarvittaviin lisäravinteisiin. Pärjätään me näinkin :-)

Nyt siirryn mentaalimatkalle Puerto Ricoon katsomaan auringonlaskua lämpimän tuulenhenkäyksen puhallellessa. Ei ole kuuma eikä kylmä. Juuri sopiva lämpötila ulkona seisoskeluun :-)


2 kommenttia: