torstai 27. helmikuuta 2014

Siivekkäitä - niitä näitä

Eilen sotkin kuvia läppärillä hämärässä huoneessa vähemmän tutulla kuvankäsittelyohjelmalla, vaan pitihän ne kuvat käydä läpi... ;-)

Kumpulanojan lätäkkö oli kurainen. Mutta niin suosittu :-)


Vastarannalla oli lisää sorsia ja se 'kuuluisa' valkoposkihanhi. Osasi olla välillä kovin huomaamattoman näköisenä, mutta ojentautuessaan se erottui selvästi. Melkein huomaamaton on edessä oleva sorsanaaraskin.


Eilinen postauskuva (huonommalla rajauksella) tässä minulle tutummalla kuvankäsittelyohjelmalla (ja paremmassa valaistuksessa) läpikäytynä. Lätäkön ja ojan kivet olivat myös jotenkin ruosteisen väritteisiä, tosin se näkyy ehkä paremmin huomisissa kuvissa.Kuvatessani ohikulkeva mies kysyi minulta ensin, olinko huomannut jo valkoposkihanhen. Sitten hän vinkkasi, että ojaa eteenpäin mennessä löytyy todennäköisesti myös haapana. Ihanaa, että ystävällisiä ihmisiä on olemassa!

Naarashaapana tämä käsittääkseni on. Oli paljon, paljon arempi kuin sorsat. Oli varuillaan ja lensi kerran pienen kävelysillan yli ojaan pitemmälle. Kuin varmuuden vuoksi. Hyvä, että on varovainen...4 kommenttia:

 1. Tuo on tosiaan jännä juttu, että monesti ihmiset tulevat juttelemaan eläimistä, kyselevät niistä ja ennenkaikkea vinkkailevat omista havainnoistaan. Joskus myös kyselevät missä jonkun linnun voisi nähdä. Minusta se on hienoa ja osoittaa, että luonto kiinnostaa. Tuo sinun valkoposkihanhesi... onko se ollut siellä koko talven vai jo palannut??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontolehden jutussa arveltiin, että se (minun valkoposkihanheni ;-)) on talvehtinut siellä

   Poista
 2. Ihanat kuvat siivekkäistä :) mukavaa loppuviikkoa sinulle !

  VastaaPoista