tiistai 18. helmikuuta 2014

Hyppääjän hanskat kuin linnun koivet...

Katselin olympialaisten joukkuemäen kisaa ja muutaman hyppääjän epänormaalin isot valkoiset hanskat herättivät mielessäni muistoja ja mieleeni tuli nokikanan koivet. Ne ovat ehdottomasti mieleenjäävimmät linnunkoivet, mitä olen koskaan nähnyt. Ihan samanlaiset kuin mäkihyppääjien hanskat: häkellyttävän valkoiset ja isot.


Ei mitenkään naiselliset härpäkkeet...

Ja siitähän ajatus lensi edelleen muidenkin lintujen koipiin. Meidän sinisorsamme räpylät ovat kauniin oranssit, mutta afrikanhanhen räpylät ovat loistavan pinkit. Mieleen painuvat nekin :-)


Varsinaiset metsästäjän raajat olen nähnyt koulutetulla haukalla. Niillä nappaa, jos on napatakseen...


Ja vielä viimeiseksi lintu (koipineen), jota ei tapaa Suomen tantereilla ainakaan vapaana: valkoinen pelikaani (mikä sen virallinen ja oikea nimi sitten onkaan. Tämä, kuten kaikki muutkin edellä esitetyt linnut on kuvattu Lontoossa yhteisillä kevätmatkoilla tyttären kanssa. Ihania muistoja siis :-)


4 kommenttia:

  1. Monenlaista linnunjalkaa siinä on. On nuo nokikanan varpaat omaa luokkaansa :) Parin kuukauden päästä niitä saakin taas ihailla.

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä - nokikanan koivet ovat lyömättömät :-) Suomessa olen nähnyt nokikanan vain uivan, Lontoossa nokikanasta sai myös maallisen kuvan ;-)

    VastaaPoista
  3. Hieno kuvasarja! On siina monenlaista tassua

    VastaaPoista