sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Joulustressiä - Christmas stress

Joulustressi yrittää hiipiä salakavalasti, vaikka yritänkin selittää itselleni, että ihan rauhassa tässä vaan... Täytyy yrittää hakea mieleen sitä joulun rauhallista sanomaa, jottei ahdistu tekemättömistä asioista, sillä niitähän riittää.

Joulu tulee joka tapauksessa. Se ei jää odottamaan minun mielentilojani ja stressini vaiheita. Kai sitä sitten voisi jättää kokonaan stressaamattakin.

Kaupoissa käymistä täytyy tosin välttää viimeiseen asti. Ne ovat täynnä hulinaa ja joulustressiä. Tai mennä vain sellaisiin tunnelmallisiin pieniin kauppoihin, joissa kaikki joko pakottautuvat tai muuten vaan luonnostaan onnistuvat virittäytymään kiitolliseen ja rauhalliseen vireeseen.


I tend to stress Christmas every year. I have to work hard in order to program myself to act otherwise. I try to concentrate in peaceful and grateful thougts. Christmas happens anyway weather I stress or don't stress. It would be much nicer without the stress...
 

5 kommenttia:

 1. Olet oikeessa, kuka haluaa tuonne kauppoihin omasta tahdosta, jonottamaan ruuhkissa. Ei ole normaalia tämä kulutusjuhla, ennenvanhaan kauppaan oli maalla kiva mennä kuulemaan kuulimisia, ei ollut kiirettä poistua!

  VastaaPoista
 2. Joulustressi on kyllä yleisin tauti tähän aikaan vuodesta, pikkasen alkaa jo helpottamaan (tai siihen tottuu:), vaikka tekemistä olisi enemmän kun ehtii. Jääkaapin ovessa on siivouslista, josta vedetään yli siivotut kohteet. Jos tulee hätä, niin sitten vedetään yli, vaikka ei olisi siivottukaan, helppoa:D

  Kaupoissa käyn ne harvat lahjat ostamassa jo marraskuussa ja kaikki mahdolliset ruoka-aineetkin ostan jo hyvissä ajoin ruuhkia. Yhden kerran korkeintaan suostun ruokakaupan ruuhkaan menemään. Onneksi mieheni toimittaa kiltisti loput asiat.

  Joulunodotusta sinulle, kuvasi on kaunis ja tunnelmallinen♥

  VastaaPoista
 3. Toivon sinulle oikein rauhallista Joulun aikaa!!

  VastaaPoista
 4. Samoilla linjoilla mennään! Kun vain voisi sen stressin välttää viimeiseen asti. Pakko kyllä käydä kaupassakin, mutta aikaisin aamulla, kun vielä on rauhallisempaa.

  VastaaPoista
 5. Maiju: Mukavaa kuulla, ettei kaikkia muitakaan ruuhka ja kiire kiinnosta!

  Manteli: Minulla on melkein samanlainen tekniikka. Erona vain se, että stressaan itseni ensin jäniksen papanan kokoiseksi ja sitten kun mikään muu ei auta, alan vähentämään tehtävien määrää. Välillä hengittelen syvään, mutta se antaa vain hieman lisäaikaa :-)

  Jaana: Lämmin kiitos! Samoin sinulle!

  Sirkka: Ihanaa, jos on niin aamuvirkku, että jaksaa heti aamusta. Minä nukun vapaapäivinä niin mahdottoman pitkään...

  VastaaPoista