maanantai 22. marraskuuta 2010

Melkein entiset kengät

Kun saavuin työpöytäni ääreen talon seitsemänteen kerrokseen, huomasin unohtaneeni tietokoneen autoon. Takki takaisin päälle ja takaisin autohallille kannettavaa hakemaan. Muutaman ulkonaotetun askelen jälkeen oikea kenkä rapsahti ja alkoi laahata. Viime talvena moneen kertaan amatöörivoimin korjattu kengänpohja irtosi jälleen.


Kävellessä pohja tuppasi kääntymään kaksinkerroin - se oli hiukan raivostuttavaa. Kun yritin kävellä niin, että pohja pysyisi suorana, näytin todennäköisesti jalkavaivaiselta seonneelta voimistelijalta. Kumpikohan oli se pienempi paha?

Päivää oli edessä vielä vaikka kuinka ja jalkineella piti pärjätä jotenkin. Edessä oli siis amatöörisuutarin pikakorjaus.


Kevyempirakenteinen nitoja ei tehonnut, mutta onneksi löysin jykevämmän, jonka niitit pitivät pohjaa kiinni - melkein riittävän kauan. Juuri ennen tyttären koululle pääsyä pohja levitti itsensä leveään hymyyn...

Isäntä vei kuulemma äsken kengät suutarille. Huolehtivainen mies :-)


2 kommenttia:

  1. No jopas, näin leveää hymyä en ole pitkään aikaan nähnytkään kengällä:) En olisi keksinytkään tätä niittipika-apua, kiitos vinkistä, jos joskus kengät alkavat irvistellä kesken päivän.

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä vaan :-) Kauhean kestävä keino ei ole, mutta auttaa juuri kriittisen hetken yli...

    VastaaPoista