keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Lisää Vantaanjokea - More of River Vantaa

Tässä Vantaanjoen Myllykosken alajuoksua eri kuvakulmista. Jokainen näkökulma kertoo yhden palan todellisuudesta. Hassua ajatella, että tässäkin virtasi solkenaan vettä syksyllä, mutta nyt sama vesi soljuu kauniisti melkein kokonaan jäiden alla.

En ole koskaan ennen nähnyt koskea talvella, joten en yhtään tiennyt, mitä odottaa. Ensin näin pelkkää jäätä ja pieniä tilkkoja vettä. Maltoin kuitenkin kävellä ympäriinsä (niillä korkosaappaillani taas - nyt niissä on oikeat talvipohjat) ja tarkastella koskea oikein ajatuksen kanssa. Sitten tottumatonkin silmä alkoi löytää rakenteiden kauneutta. Ja mieli alkoi askaroida sitä prosessia, miten jää- ja lumirakennelmat ovat oikein muodostuneet...4 kommenttia:

 1. Kiehtovia näkökulmia olet löytänyt!

  VastaaPoista
 2. Moni ohittaa luonnon aikaansaanokset itsestään selvyytenä, mutta on sitten ihmisiä joiden mieltä ne jäävät askarruttamaan. Luonto antaa paljon niille, jotka osavaat katsoa.

  VastaaPoista
 3. Luonto on ehtymätön lähde sitä näkevälle!

  VastaaPoista
 4. Kiki: Kiitos!

  Pehmyt piirto: Minä olen vielä opettelemassa, mutta nautin jo nyt kaikesta aivan mahdottoman paljon. Ihmettelen välillä, miksen ole yhtään aikaisemmin huomannut suunnata silmiäni monipuolisemmin...

  Sirkka: Olet kovasti oikeassa. Täytyy vain jaksaa olla utelias ja katsoa muutakin kuin mihin on tottunut.

  VastaaPoista