tiistai 16. heinäkuuta 2013

Raakaa kokeilua

Raw-kuvista eli raakakuvista tohistaan niin paljon, että päätin tutustuttaa itseäni siihen maailmaan. Nyt on ensimmäiset kuvat otettu ja koekäsitelty. Kahdesta ohessa näytekappaleet, mutten osaa yhtään arvioida, kumpi jälki on parempaa. Kuvankäsittelyohjelma on eri, joten sekin vaikuttaa lopputulokseen. Jokatapauksessa raakakuvan kauttaa väännetyssä kuvassa on vähemmän tietoa mukana, mikä ei ole ollenkaan hyvä. Asian pitäisi olla aivan päinvastoin. Mutta tästä se lähtee (toivon niin)....

jpg-kuva

raw-kuvasta jpg

jpg-kuva

raw-kuvasta jpg

4 kommenttia:

 1. Nuo kuvankäsittelytaidot tahtoisin minäkin oppia.

  VastaaPoista
 2. Ymmärsinköhän oikein, mitä tarkoitit, mutta raw-raakakuva nimenomaan sisältää enenmmän informaatiota. Raw- kuva saattaa olla terävämpi, kuin kameran tallentama pakattu jpg-tiedosto. Lisäksi värisyvyydessä on eroa. Jpg-tiedostossa on 8-bittinen värisyvyys, kun taas raw-kuvassa 12 tai 14 bittinen, Raakakuva tavallaan antaa enemmän eri värisävyjä, laajemman skaalan. Huomaa hyvin tuosta viimeisestä kuvasta, jossa minun silmään ainakin erottuu enemmän sävyjä raakaversiossa kuin jpg-versiossa.

  http://www.secondpicture.com/tutoriaalit/valokuvaus/raw_tiedostot_valokuvauksessa.html

  Tuolla voi ainakin tutustua asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotakuinkin minäkin asian olen ajatellut.

   Askartelen sen kanssa, että kun raw-kuvasta teen jpg-kuvan, siinä onkin sitten mahdottomasti vähemmän bittejä kuin alunperinkin jpg-muodossa otetussa kuvassa. Vaikka sävyjä olisi enemmän, bittejä ja informaatiota katoaa mahdottomasti johonkin.

   Kiitos tuosta linkistä! Käynpä sivistämässä itseäni :-)

   Poista