maanantai 2. syyskuuta 2013

Sesongin parhaita asioita...

Eilen kävellessäni kameran kanssa löysin monta erinomaista juttua juuri tästä vuodenajasta. Ensinnäkin oravat. Niillä on pakonomainen tarve hamstrata ruokaa, tunkea suu täyteen, kaivaa kuoppa ja piilottaa sinne. Ne eivät juurikaan malta pysyä piilossa, vaan touhuavat mahdottomasti. Nyt on hyvin todennäköistä nähdä orava, jos liikkuu oravamaisemissa ;-) Tämän kerran kuvat oravista siis.

Linnut. Ne parveilevat. Meillä rastaat parvelivat ja lentelivät puusta toiseen ja keskustelivat, tietty. Eivät asettuneet nätisti vierekkäin poseeraamaan, mutta niitäkin paikkoja tulee vielä, kuten joka syksy. Ehkä nuo rastaat eivät istukele langoilla vierekkäin, mutta jotain muita lintuja kuitenkin.

Sorsat. Siis aivan erityisesti, vaikka lintuja ovatkin. Sorsat ovat tähän vuoden aikaan aivan tavattoman leppoisia, syövät ja keräävät massaa. Urokset alkavat kaivaa juhlahöyheniään esiin kesän arkeilun jälkeen. Osa löytää itselleen jo syksyllä parin. Sorsatkin viihtyvät useasti isoissa parvissa. Hyvää ajanvietettä ja kuvattavaa :-)

Aamu-usvat ja auringonlaskut kuuluvat hyvien juttujen joukkoon myös tietenkin. Joten hyviä juttuja käsillä ja edessä. Nyt kuvia eiliseltä ja tältä päivältä.4 kommenttia:

 1. Pitääpä lähteä sitten kurremetsään! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea matkaan :-)

  Mitä kaupunkilaisempia kurreja, sitä vähemmän hötkyilevät karkuun.

  VastaaPoista
 3. Syksy on ihanaa aikaa :) Yksi parhaista jutuista on, ettei tarvitse uhrata kalliita yöuniaan nähdäkseen auringonnousun ja usvan, eikä tarvitse keskellä yötä haahuilla ympäriinsä yksinään. Minulla on vähän orpo olo kolmen-neljän aikaan yöllä ulkona, ainakin täällä pääkaupunkiseudulla. Kuudelta on jo paljon parempi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui... Minä en aamu-unisena pääse mitenkään ylös noihin aikoihin. Aamukuudelta joudun heräämään työaamuina ja silloinkin nipistän jo aamurutiinit minimiin, herään niin myöhään kuin vain mahdollista.

   Sikäli olen OIKEIN iloinen, että minäkin pääsen vähitellen näkemään hämyä, usvaa ja auringon venyttelyä :-)

   Poista