torstai 17. helmikuuta 2011

Kaksi tuntia auringonnousun seuraamista varten - It takes two hours to see the sun rising

Jokaisen pitäisi nähdä ennen päivän varsinaista aloittamista aamurusko ja auringonnousu. Katselin tänään työmatkalla tuota terapeuttista näkyä noin tunnin ajan ja se terapia kantoi hyvin hektisen päivän läpi :-)

Purppurainen taivas kumotti jo kauan ennen auringonnousua. Väri voimistui ja vihdoin viimein kultaisen lämminvärinen aurinko nousi suurena metsän rajasta. Aurinko näyttää nousun ja laskun aikaan määrätyllä hetkellä paljon suuremmalta kuin se onkaan. Visuaalinen harha, mutta upea sellainen.

Joku on sanonut, että auringonnousun ja -laskun katselemiseen pitäisi varata aikaa ainakin kaksi tuntia - tunti kriittisen kellonlyömän kummankin puolen. Muutaman kerran olen käyttänyt katselemiseen hieman perinteistä enemmän aikaa (vaikken vielä kertaakaan tuota kahta tuntia) ja se on kannattanut.

Nyt ei kuitenkaan ole kuvaa moottoritieltä auringonnoususta. Mutta kuva muutaman päivän takaisesta auringonlaskusta on parempi kuin ei mitään. Nyt on kuitenkin jo niin pitkä päivä, että sekä auringonnousun ja -laskun ehtii hyvällä tuurilla näkemään. Se on mahdottoman paljon pimeimmän talven jälkeen!


This is a photo of sunset, though.

2 kommenttia:

  1. Auringon nousun tai laskun katselu on akkuja lataavaa, kannattaa samalla ihastella taivasta vastarannallekin katsellen. On mielenkiintoista, miten säteet kantavat pitkälle ja saattavat muodostaa liki vastavärejä kaikuna taivaan kannen vastapuolella...

    VastaaPoista
  2. Tuota vastarantaa olen muutaman kerran jo osannut seurata. Pari kertaa näkymä siellä on ollut melkeinpä komeampi...

    VastaaPoista