sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Orava omenan kimpussa - Squirrel with an apple

Eilen tankkasin lintulaudat auringonkukan siemenillä oikein toden teolla. Aikaisemmin kokeilin laittaa sinne pähkinöitä, mutta harakat olivat silloin liian innokkaasti niiden kimpussa. Nyt maa on ollut kuurainen, joten pikkulinnut pörräsivät jo edestakaisin hermostuneina :-)

Laudoille kertyi nopeasti monenlaista aterioijaa. Harakat pysyivät onneksi poissa. Eilen vieraina oli tiaisia, varpusia ja oravia. Tänään joukkoon liittyi pari punatulkkua.

Yksi oravista pyöri ruokintapaikalla juuri, kun saavuin kävelyltä. Se löysi omenapuun alta omenan, muttei jaksanut kantaa sitä minnekään. Söi sitä kuitenkin innokkaana ja puristi sitä tiukasti molemmilla etujaloillaan.

Huomaa, että ruokintakausi on vasta aluillaan. Ihmisen ilmestyminen lähelle karkottaa oravat nopeasti omenapuun yläoksille tai kuusen uumeniin. Vähitellen syksyn myötä ne tottuvat meihin, eivätkä karkaa enää niin helposti. Aivan kuin oppisivat ymmärtämään, mistä se ruoka oikein tulee :-)

A squirrel tried to take the apple with him but it was too heavy. So he decided to eat it 'out'. He didn't want to be photographed and rushed up to the apple tree. I think he is going to change his mind about the shooting during the autumn. They always do. They kind of learn to know how people and food are connected :-)

5 kommenttia:

 1. Ihana kurre kuva. Kauniit kaaret muodostuu selästä ja hännästä.

  VastaaPoista
 2. Tuuheahäntäinen tupsukorva, suloinen kuva. Oravat ovat tosi arkoja meillä, eivät siitä paljoa kesyynny talvenkaan tultua. Talvilintuja on mukava seurailla aamukahvin aikaan, oravaakin saa rauhassa kuvailla ikkunan läpi.

  VastaaPoista
 3. Aikamoinen apaja kurrella siinä on. Kaunis kuva.

  VastaaPoista
 4. Pehmyt piirto: Kurrekuvia tulee ikävä kyllä lähitulevaisuudessa vain lisää ja lisää... :-)

  Manteli: Meillä on seudun ehdottomasti paras ja monipuolisin ruokailuvalikoima. Se kesyttää kaupunkioravaa ihan kummasti :-)

  Valokki: Viime talvena yksi noista oravista löysi maahan pudonneen talipallon. Monta yritystä se vaati, ennen kuin se hoksasi, kuinka sen saa raahattua kuuseen - sinne se sen jemmasi ;-)

  VastaaPoista
 5. Täydellinen kuva, ihana ♥
  Minä voin vain haaveilla näistä kauniista kuvista :)

  VastaaPoista