keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Vihreä tuttu

Tänään ei ollut yhtään rutiiniarkipäivä. Jo se, että työpäivän jälkeen laitoin tyttärelle kasvislohipitsaa terveelliseen ja niin herkullisen oloiseen pitsapohjaan, teki illastani uniikin. Päivään mahtui muitakin uniikkeja ennalta tiedettyjä ja tietämättömiä tapahtumia.

En ole ottanut valokuvia, enkä edes käsitellyt niitä. Onneksi kuvakaipuutaan on saanut toteuttaa pääsiäisen pyhinä niin paljon, että tämä ilta menee oikein hyvin näinkin.

Pääsiäisen perhostulvasta yksi kuva - kävelin luonnon valtaamalla Ahveniston moottoriradalla kuuntelemassa lintujen suurkonserttia ja tapaamassa mitä erilaisempia eläimiä. Perhoskevääni aukesi tuolla. Tässä kangasperhonen, jonka silmä erotti paremmin, kun pajussa ei ollut vielä yhtään lehtiä. Kesällä sen erottaminen onkin jo paljon haastavampi juttu. Maastoutuu ympäristöönsä niin täydellisesti, että se pitää havaita liikkeessä. Muuten ei välttämättä onnistu.


16 kommenttia:

 1. Kaunis kuin koru tuossa pajunkissassa.

  VastaaPoista
 2. Voi että osaa olla kaunis perhonen!

  VastaaPoista
 3. Joko ne lentää.. tai siis lentäähän ne koska olet kuvankin ottanut. Voi ihanuus ja todella kaunis kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula :-)

   Yhden vain näin tätä lajia, mutta se suostui sentään kuvattavaksi.

   Poista
 4. Kaunis ja keväinen kuva perhosesta. Minulla on täällä myös menossa pienoinen kuvankäsittelyähky. Pääsiäisen tieenolla tuli kuvattua niin palon, että hetkeksi riittää =). Pitää ryhdistäytyä, sillä ei niitä enään kehtaa juhannuksen korvilla julkasita =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka :-)

   Vaan kun on kovasti kuvia, malttaa niitä sitten karsiakin hieman rankemmalla kädellä.

   Poista
 5. Koristeellinen kevätasetelma.

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis perhonen, jota en muista koskaan itse nähneeni luonnossa. Muutenkin tuntuu, etten ole nähnyt juuri mitään eläimiä tai perhosia pitkiin aikoihin. Kun tarkemmin mietin, niin taitaa johtua siitä, että olen ollut niin laiska liikkumaan luonnossa. Kaipa se on suoraan verrannollista siellä vietettyyn aikaan :) Ylös, ulos ja niitylle :D

  VastaaPoista
 7. Perhosia näkee helpommin, kun siirtyy ulkoilmoihin ja perhosten lampparipaikkoihin ;-)

  En minäkään kovin montaa perhosta vielä tänä keväänä ole nähnyt...

  VastaaPoista