keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Ihan lätkässä ;-)

Lätkämatsi HPK-Tappara tarjosi hyvän mahdollisuuden harjoitella liikkuvan kohteen kuvaamista. Tähän aikaan vuodesta kuvaamista on niin vähän, että kuvaaminen laajentuu kummasti myös luontokohteiden ulkopuolelle.

Peli oli vauhdikas ja kotikoukkue HPK harvinaisen hyvä. Vaikka peli hävittiinkin 1-2, vauhtia ja jännittäviä tilanteita riitti loppuun saakka. Kiitos mukavalle porukalle hyvästä seurasta ja maukkaasta ruuasta :-)


9 kommenttia:

 1. Hyvin olet onnistunut saamaan teräviä kuvia ottelun vilskeessä.

  VastaaPoista
 2. Olitko "muka" ihan oikeasti ensimmäistä kertaa jääkiekkoa kuvaamassa? ;) Erittäin hyviä kuveja, eivät kalpene monen kokeneemmankaan kuvaajan kuvien rinnalla. Kuvasit varmaan kameran omalla valotusautomatiikalla (Av tai Tv?)? Olen huomannut, että se tekee kuvista jäähallissa helposti turhan tummia. Laittaisin vähän enemmän valoa ensi kerralla, vaikka esimerkiksi +1 tai jopa +1.5. Sitten vaan lähettelemään kuvia meille Jatkoaika.com:iin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi!

   Täytyy myöntää, että tämä oli jo toinen kerta :-)
   Edellinen kerta oli parisen vuotta sitten.

   Juu, asetukset olivat Av:llä.
   Kiitos vinkistä valon suhteen. Haasteena oli pitää suljinaika riittävän lyhyenä, valoherkempi objektiivi toimisi varmaan paremmin... Mutta olen tyytyväinen - paljon parempia kuvia tuli kuin kaksi vuotta sitten :-)

   Olen myös huomannut, että mitä enemmän lajista tietää, sitä helpompi on ottaa hyviä kuvia. Kesällä olin ensimmäistä kertaa kuvaamassa amerikkalaista jalkapalloa ja tilanteet olivat minulle uusia ja parhaat tilanteet menivät ihan ohi... :-(

   Poista
  2. Jep, Av:llä tahtoo valotusaika tulla ongelmaksi, siksi kuvaan yleensä urheilua täysin manuaalisäädöin M-moodissa. Mutta kyllä se Av:lläkin onnistuu, kunhan nostaa rohkeasti herkkyyttä ISOmmaksi.

   Urheilukuvaaminen onnistuu tosiaan keskimääräistä paremmin kun tietää lajin säännöt. :)

   Poista
 3. Ai niin, unohtui sanoa tärkein, että arvostan oikeasti korkealle sitä, että olet kokeillut näitä urheilukuvausjuttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!
   Kaikkea kannattaa opetella, jos aikoo kehittyä, ajattelen minä :-)

   Poista