perjantai 9. toukokuuta 2014

Ainoa ja Jannea tervehtimässä

No nyt on loppuillan satanut - ihan niin kuin säätiedotus lupasikin. Ehdin kuitenkin käymään Aulangolla joutsenlammella tervehtimässä lampeen juuri saapuneita Aino- ja Janne-joutsenia. Aino oli kuvaushetkellä nälkäinen ja söi koko ajan - Janne päivysti vieressä :-) Janne oli aavistuksen stressaantunut ja puhisi muutaman kerran.

Iloinen ylimääräinen kuvaushetki sateiseksi suunnitellun päivän keskelle :-)

Aino edessä, Janne takana. Ainolla ohuempi kaula ja vaurioita nokassa.

Huomaa sulkeutunut silmäluomi. Nousee alhaalta ylös.

18 kommenttia:

 1. Upeat kuvat Ainosta ja Jannesta. Tykkään varsinkin 4. kuvasta.

  VastaaPoista
 2. Komeita ovat linnut. Tuolla "Tylsän Mörököllin" blogissa jo vähän murehdin noiden puolesta kun eivät saa elää luonnollista joutsenen elämää, vaan rahdataan talveksi hoitoon. Eivätkä ne pääse koskaan lentämään kun käsittääkseni karkaamisen estämiseksi katkaistaan jotkin lentosiivet. Jos mä olisin joutsen, tahtoisin olla vapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on vähän epäselvää, onko niiden lentosiivet katkaistu sen vuoksi, etteivät pääse karkuun, vai onko syynä ollut siipien vaurioituminen aikaisemmin ja että sen vuoksi ne on houduttu leikkaamaan. Toivon, että kyseessä on tuo jälkimmäinen, jolloin ne saavat näin paljon monipuolisemman elämän kuin vain jossain lintutarhassa asustellessaan. Tuo karkuun estäminen kuulostaa väkivaltaiselta ja kohtuuttomalta ja toivon totisesti, ettei tässä ole kyse siitä. Jos joku löytää tiedon murusen tästä, otan kiitollisena vastaan.

   Poista
 3. Todella onnistuneita kuvia suomen ehkä kauneimmasta linnusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka :-)

   Aino ja Janne ovat helppoja kuvattavia...

   Poista