torstai 8. toukokuuta 2014

NYT näkyvät myös siivet :-)

No niin. Nyt sen siivetkin näkyvät :-) Kestää hetkisen tottumattomalla saada lintu tähtäimeen, kun se lentääkin yhtäkkiä kovaa vauhtia ihan viereen. Mutta tottuisin moiseen oikein mieluusti ;-)

Kurki on sen verran uusi tuttavuus minulle, että olen toistaiseksi vain äärimmäisen lumoutunut jo sen olemassaolosta ;-) Tosin tornilla näkee vaikka mitä muutakin upeaa, kun vain on siellä oikeaan aikaan ja jaksaa odottaa. Tylsää hiljaisuutta seuraa aina ennemmin tai myöhemmin jotain säpinää. Silloin pitää olla valmis.

Miehet näkivät tilhiparven useampaankin otteeseen. Minun silmäni ei ehtinyt siihen. Keltavästäräkkejäkin näkivät. Ja vikloja. Sen vikloparven (5 kpl) minäkin näin ja sain muutaman kuvankin, mutten ole ehtinyt vielä niitä kuvia katsastamaan.

Nokikanan talonrakennusprojektista teen mieluusti joskus oman postauksen, jos ei sen tielle tule jotain muuta vieläkin kiehtovampaa. Ei minusta lintutieteilijää tule, mutta opin uutta jatkuvasti :-) Kun olisi vielä paljon, paljon enemmän aikaa...

Mutta se kurki siis... Klikkaa isommaksi.
11 kommenttia:

 1. Upeita kuvai (olen ihan kade kurjesta). Vallankin tuo viimeinen on aivan nappi suoritus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä lisäyksenä. Minä sain vinkin eräältä valokuvaajalta tähän meidän samanlaiseen putkeen liittyen että kannattaa käyttää f8 terävyyttä, piirtä silloin kuulema parhaiten,

   Poista
  2. Kiitos, Katinka!

   Ei tuo mikään nappi suoritus vielä ole, mutta kertoo jotain parantuneesta linssin laadusta.

   Täytyypä pistää tuo aukkovinkki mieleen. Näitä lintuja kuvatessa asetan suljinnopeuden vakioksi, käytännössä lentävien kanssa 1/1250s. ISOn valitsen sään mukaan ja aukko on sitten mitä on. Mutta muita kohteita kuvatessani valitsen yleensä ensin aukon ja valotusaika tulee sitten sen mukaan. Siinä täytyy hyädyntää tuota suositusaukkoarvoa. Kiitos!

   Poista
 2. WAU... viimenen kuva on NAPAKYMPPI !!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Ei vielä napakymppi, mutta edistystä kylläkin. Tarkennus ei osu päähän ja silmiin, niin kuin olisi hyvä olla, mutta se, että se on linnussa on jo paljon tyhjää parempi juttu. Tuli melkein puskista tuo lintu hämmentävän lähelle... ;-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tässä sen vain näkee, kuinka paljon välineillä on merkitystä. Tekniikkani ei ole viikossa parissa parantunut erityisen huikeasti, niin kuin ei voikaan olla. Eron tekee laadukas objektiivi. Vaan tulipahan kovasti harjoiteltua sen edellisen kanssa :-)

   Poista
 4. Siipisulatkin näkyvät hienosti. Komea kuvasarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Siipisulat näkyvät hyvin, silmä on turhan tuhruinen. Mutta sain lähikuvan!!! :-)

   Poista