keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Putken vaihto - parempi kuva

Vaihdoin vapun alla vanhan 70-300mm kevytputkeni (käytettyyn) 100-400mm L putkeen (Canon siis). Kevytputki tarkoittaa Canonin L-sarjaa huomattavasti edukkaampaa putkea kaikissa merkityksissään. Ero on suuri ja tarkoittaa käytännössä sitä, että pääsen kuvaamaan lintuja. Sekä ulottuvuus että linssin laatu on parantunut paljon. Siksi(kin) oleilen nyt paljon lintutornilla. En ole koskaan aikaisemmin saanut edes jotakuinkin sivistyneen tasoisia kuvia lintutornilta. Nyt kaikki on edessäni aivan eri mittakaavassa. Nälkäni on ainakin jonkin aikaa aivan kyltymätön ;-)

Kun nyt lisäksi maltan oleilla tornilla aamu- ja ilta-aikaan, näen paljon sellaista, mistä olen jäänyt aikaisemmin paitsi. Ihan kuin alkaisin vihdoin ymmärtämään luontoa jossain mittakaavassa.

Tämän illan kuvia ehdin vain katsoa kevyesti läpi. Töistä kotiin klo 17:30. Koiran ruokkiminen, vaatteiden vaihtaminen ja kameran kuvien varmuuskopiointi tietokoneelta ulkoiselle kovalevylle, muistikortin alustus, eväiden pakkaaminen, pukeutuminen ja matka lintutornille - kello on about 18:15.

Tornilla tapaan uusia tuttavuuksiaan, seuraan taivasta ja järveä. Kello on vihdoin noin 20:30 kun pääsen kotimatkalle. Ilta on aivan liian lyhyt. Aivan niinkuin viikkokin. Ja kuukausi...

Kuvia ei ehdi käydä läpi ja käsitellä kunnolla kuin vasta sateella. Siksi tulevat sateet suosivat luonnon lisäksi myös minua ;-)

Harvinainen (ja positiivinen) ongelma on se, kun linnut tulevat liian lähelle :-) Näitä lisää... (Kuvaa on kropattu vain aivan vähän.)


16 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta putkesta! :) Olen käynyt kaksi kertaa lintutornissa (Torronsuolla) ja kummallakaan kerralla ei näkynyt kun todella kaukana horisontissa lintu, muistaakseni joutsen! Sen juuri ja juuri pystyi tunnistamaan. Olen siksi suhtautunut jotenkin skeptisesti lintujen bongaamiseen niiden kautta. Olen selvästi väärässä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Torronsuo on iso alue ja torni tosi korkea. Voin kuvitella, että siellä toimii parhaiten tosi isotehoinen kaukoputki. Hattelmalanjärvi on pienehkö ja kompakti. Siellä todennäköisyys lähikohtaamiseen on paljon, paljon suurempi. Nyt keväällä aamu- ja ilta-ajat ovat varmasti aika lupaavaa aikaa. Itse olen kököttänyt tornilla kerrallaan 1-2,5 tuntia. Ja pukeutunut TOSI talvisesti :-)

   Poista
 2. Onnea uudelle putkelle!! Vallan hieno kuva ja eroa on edellisen postauksen kuvaan.
  Nautinnollisia kuvaushetkiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Kiitos!

   Ero edeliisen postauksen kuviin johtuu enemmänkin etäisyydestä, auringosta ja kuvaaja hätäilystä ;-)- Putki oli siinä jo uusi. Luulen, että erot näkyvät pitemmällä tähtäimellä. Itse olen kahlannut jo pari tuhatta uudemmalla putkella otettua kuvaa läpi ja siinä massassa huomaa eron jo selvästi.

   Poista
 3. Onnittelut uudesta putkesta! No nyt on lähellä ja tosiaankin tarkka kuva... nyt voisivat vähän "peruttaa", että saisit siivetkin mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Itse asiassa ne siivet tulivat sitten seuraaviin kuviin, kun lintu lensi eteenpäin. Eilen oli vain niin hoppu laittaa tänne edes joku kuvasaaliista :-)

   Poista
 4. Hyviä kuvaushetkiä uudella putkella.

  Aikaa saisi tosiaan olla enemmän, työpäivän jälkeinen ilta on aivan liian lyhyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!

   Tai jos tulisi toimeen ihan ilman unta? ;-)

   Poista
 5. Onnea uudesta putkesta. Eilen illalla kymmenen aikaan täällä paistoi aurinko. Niin ne tulee valoisat yöt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Auringonnousu sen kuin aikaistuu ja minulle sitä varten herääminen on aamu aamulta vaikeampaa. Ei tahdo onnistua nytkään...

   Poista
 6. Onnea uudelle putkelle, arvaas mitä, minä ostin 25.4. ihan saman laisen =D. En vain ole vielä sitä blogissani kertonut / esitellyt kun pääsiäis reissun jäljiltä on vielä vaikka millä mitalla kuvia. Päivitin samalla kamerani Canon 70D ksi. Vinkki, kun tykkäät kuvailla lintuja niin tule ihmeessä joskus Espooseen Suomenojan lintutornille. Kävin siellä viime su kuvaamassa ja sain kuvattua kaikki 11 lajia mitä luettelevat sivuillaan: http://www.suomenoja.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka!

   Onneksi olkoon fiksulle putkivalinnalle! :-)

   Hyvä vinkki! Täytyypä pistää vierailulistalle tuo Suomenoja.

   Minäkään en olisi muuten vielä pukahtanut putkesta, mutta ajattelin, että yhtäkkinen lintutorni-innostukseni saisi näin jotain selitystä. Että en ole vieläkin entistäkin pahemmin hupsahtanut ;-)

   Poista
 7. Onnea uudelle putkelle, kyllä se antaa uutta potkua kuvaamiseen. Tuloksia odotetaan innolla.

  VastaaPoista
 8. Kyllä siitä uutta intoa saa kun on toimivat välineet. Onnittelut hankinnasta.

  VastaaPoista