tiistai 6. toukokuuta 2014

Kaksi paria ei mahdu samalle järvelle...Ei, ei.

Joutsenet eivät hyväksy lähipiiriinsä toista joutsenparia. Tämän olen lukenut ja kuullut monesti lintuguruilta. Hattelmalanjärven kohdalla lähipiiri tarkoittaa koko järveä. Olen kerran nähnyt paikalla olevan joutsenparin ajavan uudet tulokkaat järveltä pakosalle. Toisen kerran ajolähtöön joutuivat paikalle eksyneet kanadanhanhet. Kurjet saavat jostain syystä asustaa ja harppoa ihan lähelläkin.

Eilen olin lintutornilla ihan yksinäni ja kylmä tuuli puhalsi suoraan vastaan. Siksi kai siellä ei muita ollutkaan ;-) Paikalle lensi laulujoutsenpari. Hyvä muuten, mutta järvellä oli jo yksi laulujoutsenpari hautomassa muniaan. Tiesin heti, että tästä seuraa toimintaa ;-)

Ensin uudet kyyhkyläiset kuhertelivat. Sitten toinen kantajoutsenista puuttui peliin. Kun uusi pariskunta ei häipynyt kohtuullisella hätyyttelyllä, tuli toinen joutsenpuoliso pesältä mukaan jahtiin. Pian uusi pariskunta saatiin häädettyä ja sitten oli vanhan pariskunnan juhlien vuoro - kunnes oli aika palata pesälle :-)

Kuvissa on puhki palamisen makua, mutta tilanteet olivat niin herkullisia, että julkaisen ne tällaisinaan. Teknisesti parhaiten onnistuneet kuvat ovat hieman 'tylsiä' ainakin tällä kertaa.
14 kommenttia:

 1. Upeaa näytelmää olet päässyt seuraamaan ja kuvaamaan. Joutsen tosiaan tarvitsee suuren alueen reviirikseen, joten ei niitä kahta paria kovin monelle järvelle mahdu. Olikohan se kymmenisen hehtaaria paria kohti Etelä-Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sen huomaa (että joutsen tarvitsee suuren alueen reviirikseen.

   Mutta lintunäytelmä oli aivan fantastinen. Olen aikaisempina vuosina käynyt lintutornilla aivan väärinä vuorokauden aikoina ja paljon on jäänyt näkemättä. Enemmän nähtävästi näkee, kun menee luonnolle sopivana ajankohtana eikä itselle mukavimpana hetkenä.

   Poista
 2. Hienoja lentokuvia ja toimintaa! Kuvista välittyi hyvin, mikä meno ja meininko on siellä ollut =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka :-)

   Aurinkoa en saanut millään pieneen pilveen, vaikka sitä ajatuksen voimalla yritinkin ;-)

   Poista
 3. Upea kuvasarja!! Todella hienosti välittyy tunnelma ja toiminta :)

  VastaaPoista
 4. Vautsi, kuinka hieno kuvasarja!! Tuollaista näytelmää olisi kiva päästä omin silmin näkemään.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti toinen pari löysi itselleen kotipaikan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että löytävät kyllä. Vähän myöhäisellä sytytyksellä ovat liikkeellä...

   Poista
 6. Tuossa ei taitaisi olla apua minkäänlaisesta sovittelijasta kun kevät kohisee rinnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä olisi :-) Perheen puolustaminen menee kaiken muun edelle. Hienoa toisaalta niin.

   Poista