keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Erilaista luontoilua - kevättä kuitenkin :-)

Lähdin tänään tuntia tavallista aikaisemmin töistä kotiin. Huomenna vietän viime vuoden viimeisiä lomapäiviä ja lomani alkoi näin vielä tuntia aikaisemmin. Ilma oli juhlava ja se oikein pakotti minut kävelylle luontoon. Lähdin Alajärven (uima-)rantaan Tervaniemeen ja oletin jotenkin sen olevan tyhjä ja autio. Kattia kanssa. Autoja oli niin paljon, etten ole moista määrää nähnyt siellä kesähelteilläkään. Siellä oli suunnistuskisat :-)

Luontokävely oli antoisaa, mutta hieman erilaista kuin etukäteen kuvittelin. Puskat rytisivät, kun suunnistajia ryntäili pensaiden läpi kovalla vauhdilla kohti seuraavaa rastia. Oli välillä hieman nurkkaan ahdistettu olo ;-) Varmistelin tämän tästä eteen ja taakse. Suunnistajien lähestyessä astuin polun sivuun odottamaan ruuhkan selviämistä. Se oli totisesti IHAN erilainen luontoretki ;-)

Kevään tulo on herättänyt minussa väliaikaisia (niin luulen) ilon tuntemuksia. Olin tänäänkin niin onnellinen kuullessani lokkien kirkuvan, kun kuljin metsässä rantapolkua pitkin. Luulen, että kuukauden kuluttua lokin huuto ei enää herätä minussa samanlaista mielihyvää ;-)

Samoin ole KOVASTI ilahtunut rastaan tapaamisesta. Räkättirastas tämä on, luulisin. Tosin sen laulu (ei se räksytys) on mielestäni aina viehättävää ja mielenkiintoista. Eikä sen touhujen seuraaminen ole koskaan yksitoikkoista ;-) Tässä siis kevään iloa rastaan hahmossa...
18 kommenttia:

 1. Oi, hienot kuvat, rastaista on vaikea saada kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Häivähdys!

   Tällä oli selvästi kevättä rinnassa ja tärkeämpiä asioita mielessä. Ei antanut minun häiritä ;-)

   Poista
 2. Tosi hieno kuvasarja rastaasta!! Nyt sitä tosiaan ilahtuu kaikesta, vähänkin kesään viittaavasta asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa!

   Vaan onhan se hyvä, että lokeista jaksaa tykätä edes kerran vuodessa ;-) No, ehkä toisenkin...

   Poista
 3. Hienot kuvat ja tosiaan erilainen luontoretki ;) Kyllä muuttolintujen paluu on iloa tuova asia, ja niiden touhuja ei väsy seuraamaan. Rastas on muuten hyvin kuvauksellinen lintu.

  VastaaPoista
 4. Tuttu räkätti on kaunis lintu, ja miksei näin keväällä, laulukin kuulostaa mukavalta.
  Hieno kuvasarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Tämä oli tällä kertaa ihan hiljaa ja melkein poseerasi :-)

   Poista
 5. Ihanaa, kun meidänkin kotipihalla taas raikaa räksän räkätys. Hienoja kuvia olet onnistunut samaan, räksä kun yleensä on vähän epäluuloinen laji eikä päästä kovinkaan lähelle. :)

  Blogissani on muuten haaste sinulle, tartu jos haluat:

  http://metsalintu.blogspot.fi/2014/04/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Metsä Lintu!

   Tartunpa haasteeseen parhaan kykyni mukaisesti :-)

   Poista
 6. Räksyt osaavat myös lirkuttaa kauniisti räksätyksen lisäksi. Symppiksiä lintuja minusta, niin kuin muutkin linnut:)

  VastaaPoista
 7. Upeat kuvat rastaasta. Se taitaa olla väheksytty lintu, mutta kauniilta se kuvissasi näyttää....=) Huh, taisipa olla erilainen luontoretki!

  VastaaPoista