sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Ihanat kurjet... :-)

Tänä aamuna kello herätti neljältä. Olin mennyt nukkumaan vasta puolilta öin ja onnistuinkin keksimään kellon herätettyä valtavasti erilaisia tekosyitä, miksi minun ei juuri tänä aamuna kannata lähteä odottamaan auringonnousua... En siis mennyt ;-)

Iltareissullekaan en lähtenyt, sillä siellä sataa. Vaan satakoon. Sitä luonto kaipaakin. Ja tuleepa illan aikataulusta edes hieman joustavampi :-)

Kurki on pysynyt hyvin kaukana minusta nämä vuodet, kun olen kameralla ympäristöäni dokumentoinut. Olen toki nähnyt kurjen, mutta aina kamerakalustoni terävän alueen ulottumattomissa. Nyt sitten vappupäivästä alkaen useita kurkikohtaamisia! Kummasti tämä elämä rytmittyy :-)

Nyt enää kameran asetukset primakohdalleen, jotta hyvät tilanteet saisi myös taltioitua. Kurjen kanssa 'kärsin' liian isosta ISO-arvosta. Varmistelen riittävän lyhyttä valotusaikaa isohkolla ISO-arvolla, joka ei varjossa haittaa, mutta monessa kurkikuvassa on kuitenkin selvästi ihan liikaa.  Ja pidänpä helposti aukkoakin liian pienenä - ja kompensoin sitä ISO-arvolla. Nyt pääsee opettelemaan, kun pääsee harjoittelemaan. Kauheasti noita kuvia tulee otettua, kun kaikki kurkikuvat ovat vielä ottamatta...

16 kommenttia:

 1. Hienot kurkikuvat! Voi, en ole nähnyt tänä keväänä muuta kuin ylilennon. onneksi täällä blogimaailmassa niit' saa ihailla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli!

   Täällä olen minä puolestani nauttinut sammakoiden katselemisesta, kun mokomat eivät juuri ole silmieni eteen löytyneet luonnossa ;-)

   Poista
 2. Hienot kuvat tästä kauniista linnusta. Hyvin ovat kaula ja jalat ojennettuina lennon aikana.

  VastaaPoista
 3. Hienosti kuvattu kurkea omassa ympäristössään!
  Tämä on sellaista taistelua näitten asetusten kanssa ja moni tilanne ehtii mennä ohitse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Täytyy kai aina vain jaksaa yrittää uudestaan ja uudestaan...

   Poista
 4. Tosi kauniit kurkikuvat. Onneksi tänä keväänä on saanut kuvata ja ihailla näitä upeita lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minun lintukevääni on ainakin ollut aivan ennen kokematon :-)

   Poista
 5. Hienot kurkikuvat, kauniista linnusta.

  VastaaPoista
 6. Hyvin olet onnistunut, ja lentokuvakin !

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia kurjesta. Minä en ole tähän mennessä saanut vielä muita kuin näköhavaintoja, mutta ehkä tilaisuuteni tulee vielä. Valokuvaamisessa on juuri se niin hauskaa, että saa miettiä ja pähkiä kaiken maailman arvoja, epäonnistua ja sitten onnistua =).

  VastaaPoista
 8. Ja eihän kyse ole pelkästään kuvaamisesta - myös näkemisestä ja ymmärtämisestä. Elämyksiä kaikki :-) Tai sitten vain selitän itselleni näin, etteivät nollakuvaretket painaisi mieltä ;-)

  VastaaPoista